NEPI Rockcastle intră pe segmentul rezidențial din România cu investiții de 83 milioane euro

Grupul imobiliar NEPI Rockcastle, activ în România în segmentele de centre comerciale și birouri, a anunțat că va intra și pe segmentul rezidențial, alocând un buget inițial de 83 de milioane de euro pentru mai multe proiecte în București și orașe regionale.

Compania spune că va dezvolta apartamente în jurul mall-urilor din orașe precum Brașov, București (în apropierea Mega Mall și Vulcan), Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Timișoara. Proiectele sunt în fază de proiectare și autorizare, iar grupul spune că acestea urmează să fie realizate într-un interval de doi până la patru ani. NEPI Rockastle precizează că investițiile în locuințe sunt o strategie aprobată la nivel regional.

“Dezvoltarea unor proiecte rezidențiale în jurul mall-urilor este un pas firesc în contextul evoluției pieței de real-estate și răspunde așteptărilor generațiilor de tineri activi care valorizează timpul ca pe bunul cel mai de preț pe care îl au”, spune Andrei Radu, development director NEPI Rockcastle.  

Dezvoltatorul subliniază că proiectele vor fi realizate în etape de până la patru ani, în funcție de calendarul de autorizare.

Intrarea pe piața rezidențială vine în contexul în care NEPI Rockcastle a anunțat intenția de a vinde portofoliul de birouri din București și Timișoara. Compania mai deține proiectele Floreasca Business Park City, The Lakeview și Victoriei Office în București, dar și City Business Centre din Timișoara.

În această primăvară, NEPI Rockastle și Ovidiu Șandor au vândut proiectul de birouri The Office din Cluj-Napoca către Dedeman.NEPI Rockastle deține proprietăți în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, explorând alte investiții în Europa Centrală de Est.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply