Tranzacție cu impact în România: MVGM cumpără divizia de property management a JLL în Europa Continentală

Ovidiu Posirca

, Real News

MVGM, compania imobiliară olandeză, a anunțat semnarea unui acord pentru preluarea diviziei de property management a firmei de consultanță imobiliară JLL.

Tranzacția acoperă Europa Continentală, iar olandezii vor prelua și echipele specializate în managementul centrelor comerciale. Totodată, cele două companii au încheiat o alianță pentru a deservi o bază comună de clienți.

MVGM, specializată în segmentul de property management, a fost activă în ultimii cinci ani în domeniul fuziunilor și achizițiilor. Firma a cumpărat PropertyFirst din Germania în 2019, a fuzionat cu Verwey în 2018 și a cumpărat compania Actys în 2016.

Menno van der Horst, Membru în Consiliul de Administrație MVGM, a declarat: “Această tranzacție reprezintă un pas important în creșterea companiei și este în linie cu strategia MVGM. Creăm astfel nu numai un lider european pe piața de property management, ci și un partener specializat pentru clienții noștri, cu vastă experiență”.

Achiziția va permite MVGM să aibă acces prin intermediul a 540 de angajați la alte opt țări din Europa, respectiv Spania, Portugalia, Belgia, Luxemburg, Polonia, Cehia, România și Slovacia și va permite extinderea activității din Olanda și Germania.

În Olanda și Germania, MVGM are un portofoliu de 6,4 milioane de metri pătrați care va crește la 12 milioane mp în urma tranzacției. Compania are aproximativ 900 de anagajați în 20 de locații diferite din Olanda.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply