Infrastructura este percepută drept una dintre marile probleme ale României, potrivit unui sondaj realizat la nivel global.
La nivel internațional, aproximativ o treime dintre respondenții unui sondaj Ipsos se declară nesatisfăcuți în legătură cu infrastructura țării lor. În România, 76% dintre respondenți sunt foarte nemulțumiți sau destul de nemulțumiți în legătura cu infrastructura națională.
Cele mai mari probleme au fost menționate la autostrăzi (93%), drumurile locale (87%), sistemul de apărare împotriva inundațiilor (86%), rețeaua feroviară (85%), rețeaua de alimentare cu apă și canal (74%),.
Dacă la nivel global, 32% dintre respondenți se declară foarte mulțumiți sau mulțumiți în legătură cu infrastructura țării lor, în România doar 5% dintre respondenți au spus același lucru.
Studiul realizat la finalul anului 2018 notează faptul că 78% dintre români sunt de acord ca România, la nivel de țară, nu întreprinde destul de multe acțiuni pentru a acoperi nevoile legate de infrastructură, iar 75% dintre români sunt de acord că investițiile în infrastructură sunt vitale pentru o dezvoltare economică viitoare.
La capitolul investiții, 83% dintre respondenți precizează că autostrăzile ar trebui să fie o prioritate, urmate de drumurile locale (79%), rețeaua feroviara (65%), sistemele de protecție împotriva inundațiilor (63%) și rețeaua de apă și canalizare (56%).
Eșantionul studiului a fost de 500 de persoane în România, iar la nivel internațional cercetarea sociologică a fost făcută în 28 de țări.