Amsterdam, Auckland și Hong Kong, printre cele mai scumpe piețe rezidențiale din lume

Ovidiu Posirca

, Real News

Printre cele mai scumpe orașe din lume pentru achiziția unei locuințe se află Amsterdam, Auckland și Hong Kong, potrivit unei analize realizate de către firma de consultanță imobiliară Knight Frank.

Prețuri foarte mari pentru locuințe sunt și în Los Angeles, San Francisco, Sydney, Toronto și Vancouver. Analiștii Knight Frank au realizat clasamentul celor mai scumpe piețe rezidențiale la nivelul anului 2018 pe baza diferențelor dintre veniturile populației și prețurile caselor.

Cele mai accesibile orașe din perspectiva costurilor locuințelor sunt Dubai, Istanbul, Jakarta, Kuala Lumpur, Lisabona, Manila, Roma și Sao Paolo.

New York a înregistrat un avans cu 3% al veniturilor populației în comparație cu prețurile caselor. Moscova, Singapore, Mumbai și Paris au înregistrat, de asemenea, o creștere a veniturilor reale mai mare decât a prețurilor în ultimii cinci ani.

În Moscova, veniturile au devansat cu 22% creșterea prețurilor locuințelor, în timp ce Amsterdam, Vancouver și Auckland au înregistrat un decalaj al creșterii prețurilor versus venituri de 59%, 64%, respectiv 32%.

”Presiunea în creștere privind accesibilitatea prețurilor schimbă mediul de dezvoltare. Influențează tipul de produse oferite, locațiile pe care se concentrează dezvoltatorii și chiar organizațiile care se implică în procesul de dezvoltare”, arată Liam Bailey, global head of research, Knight Frank.

Cercetarea mai arată că există o disparitate la nivel global între prețurile caselor și venituri. În cele 32 de orașe acoperite, în ultimii cinci ani, creșterea reală a prețului caselor a devansat cu 16% veniturile reale.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply