Second homes… prin vecini

Dacă ne-am despărțit de vară în melancolie, o privire spre zări nu tocmai îndepărtate ne surprinde păstrând ceva din energia ei în sclipiri de o intensitate încă generoasă. Totul în timp ce aceeași proximitate completează alchimia perfectă a timpului liber în confortul familiarității și entuziasmul explorării noutății.

Vă propunem mai jos câteva opțiuni pentru alegerea unei locuințe de vacanță în zone care să ofere, pe lângă peisajele superbe, avantajul unei locații ușor accesibile din România:

DSC03377 1024x683 - Second homes... prin vecini

Balcic 45.558 euro (două camere)

Magnetismul imensei personalități a reginei Maria aducea Balcicului o aură edenică, iar de la marii săi oaspeți se înalță o superbă mitologie ce poate străluci doar din vibrația unui loc de suflet.

Îndepărtându-ne de candoarea poveștilor de la castel, aceeași afinitate se dezvăluie și din lumina feerică ce va transforma plajele sale într-un sanctuar al picturii. Și chiar fără sentimente monarhiste sau vreo chemare spre artă, Balcic convinge dincolo de proximitatea fizică, atrăgând ca o atât de accesibilă evadare prin apropierea sufletească dăruită doar de familiaritatea acelorași valuri, petreceri și delicii gastronomice.

balchik castel 300x200 - Second homes... prin vecini Balchik 300x200 - Second homes... prin vecini


Balaton Wine Tour Petranyi Pince vineyard 1024x678 - Second homes... prin vecini

Balaton – 128.312 euro (două camere, Siófok)

Dacă perspectiva vacanței sub calmul luciului unui lac ar putea părea destul de… statică, fiecare mal ce îmbrățișează Balatonul cucerește prin efervescența plajelor care anunță o adevărată galerie de evenimente culturale și festivaluri gastronomice.

Prin noblețea peninsulei Tihany sau pitorescul poalelor vulcanului Badacsony, lacul Balaton emană tentația unei vacanțe perpetue, în care iarna lansează provocarea patinajului, săniușului sau a pescuitului la copcă. Iar fiindcă dulceața unei continue relaxări ar trebui întotdeauna complimentată de plăceri epicuriene alese, la Balaton găsim încântătoarea invitație a unora dintre cele mai faimoase regiuni viticole ale Europei, în timp ce chiar acasă, la Siófok, ne așteaptă măcar câteva nopți în club.

2012.08.05 Gyékényes Balaton 1982 300x189 - Second homes... prin vecini


o GREECE facebook 1024x512 - Second homes... prin vecini

Santorini de la 160.000 euro (două camere) la 7,5 milioane de euro (vilă cu nouă dormitoare)

Dacă astăzi Santorini rămâne prima destinație adusă de busolă pentru celebrarea iubirii, antichitatea îi slăvea sublimul numind-o Kallístē, mai precis „cea mai frumoasă”.

Serenitatea regăsită la Santorini aduce însă secretul unei zone vulcanice, lava preluând penelul pentru peisajele de plajă și dăruind un nisip roșu, negru sau alb, în contrast cu diverse tonuri de turcoaz. Se pare că mitica erupție de la Thera ar fi fost cea mai violentă din istorie.   

Dincolo de orice odă a pasiunii, într-un spectacol al nuanțelor, rămâne ca ultim argument pentru o casă în Santorini parfumul varietăților de vin, după rețete de negăsit pe niciun alt meleag.

15 Santorini Oia Blauw uurtje 300x193 - Second homes... prin vecini Oia Santorinikllll Greece 300x200 - Second homes... prin vecini santorini bg1 300x200 - Second homes... prin vecini


Bodrum castle 2 1024x681 - Second homes... prin vecini

Bodrum de la 55.000 euro (în provincia Muğla) la 1,3 milioane de euro

O conexiune de două aeroporturi stă ca avanpremieră a unui loc mai mult decât primitor, în timp ce temperaturile care nu coboară sub 16 grade Celsius confirmă intuiția reperării unei șederi edenice. Și cum întotdeauna într-un soare ce parcă nu apune va străluci și dorul de o promenadă, într-un caleidoscop între inima elenică, reminiscențele unui popas pentru civilizația persană sau voia bună a unui sat de pescari, întâlnim și Mausoleul lui Mausolus, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, poate un alt semn al unui cămin împlinitor la Bodrum.

Dacă au îmbogățit umanitatea cu cel dintâi vizionar al atestării istorice, poate că pământurile natale ale lui Herodot pot dărui și amintiri cu adevărat de substanță.

251 300x169 - Second homes... prin vecini Voyage Torba Genel 107502 300x169 - Second homes... prin vecini

 

 


Dubrovnik 1024x627 - Second homes... prin vecini

Dubrovnik de la 130.000 euro (trei camere) la 2,8 milioane de euro (vilă cu 12 camere)

Cu greu am putea trăi un fior mai persuasiv pentru îmbrățișarea unui nou cămin în care să găsim exact detașarea de tot ce ne apasă sufletul, decât să fim întâmpinați de îndemnul „Libertas”!

„Raiul pe Pământ” – astfel va descrie locul George Bernard Shaw, iar ca o minune care să-i confirme impresia vine, într-un relief stâncos, tocmai una dintre cele mai frumoase grădini de arbori ale continentului. Cum 45 de zile pe vară sunt un festival continuu, la Dubrovnik găsim nu doar liniște, cât și energia care să ne inspire pofta unui nou început. 

Dincolo de fortificații întâlnite la tot pasul, acea indispensabilă dovadă a ospitalității, o privire spre istorie dezvăluie o moștenire ce a înflorit sub semnul elocvenței, oferind marii diplomați ai Renașterii târzii, dincolo de un progresism orientat spre cultivarea științelor medicale.

Aici ne așteaptă atât un aeroport, cât și generozitatea porturilor la apele Adriaticii.

Dubrovnik Night iStock 000042444168 Large 2 300x200 - Second homes... prin vecini image 300x191 - Second homes... prin vecini split waterfront and marjan hill view istock 000072819159 large 2 300x200 - Second homes... prin vecini


175502.jpg 1024x683 - Second homes... prin vecini

Mellieħa 95.700 euro (două camere)

O istorie ce parcă sclipește din granulele de sare care și oferă, de altfel, denumirea orășelului binecuvântat cu cea mai generoasă plajă a Maltei se armonizează la Mellieħa cu o contemporaneitate mai mult decât „condimentată”.

Dincolo de o spiritualitate enigmatică, asemeni unei documentări a credinței, de la templele neoliticului, la naufragiul Sfinților Apostoli Paul și Luca, spre unul dintre cele dintâi situri ecleziastice ale Maltei, găsim un patrimoniu laic a cărui unicitate dăruiește noi revelații asupra arhitecturii.

În ciuda unui renume de stațiune de familie, Mellieħa nu dezamăgește prin dinamismul ce primește ca argument până și sesiunile de scufundări, care la „vecina” Ċirkewwa aduc aventura a două epave.

port maltais typique 300x200 - Second homes... prin vecini rooftop 300x200 - Second homes... prin vecini

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply