AmCorp transferă activitatea imobiliară sub umbrela Venus Capital Investment

Alex Moldovan

, Real News

Investitorul și dezvoltatorul AmCorp a decis transferul tuturor proiectelor și serviciilor imobiliare sub umbrela Venus Capital Investment. Întreaga activitate din sectorul de real estate urmează a fi condusă de Maria Iancu, care a deținut funcția de Business Development Director în cadrul AmCorp.

Cu peste zece ani de experiență în vânzări, dezvoltarea afacerii, managementul riscului și activități financiar-bancare, Maria Iancu va coordona operațiunile companiei, echipa, planurile de dezvoltare și strategiile de investiție.  

„După cum partenerii noștri de business știu deja, activitatea AmCorp are în centru imobiliarele, chiar dacă prezența sa este în mai multe sectoare, cum ar fi energie regenerabilă, agricultură sau agrement. Am luat decizia de a constitui o entitate separată pentru coordonarea exclusivă a proiectelor de real estate pentru că vrem să ne asigurăm că acordăm, în permanență, toată atenția necesară atât core businessului nostru, cât și celorlalte direcții de dezvoltare. Suntem încrezători că această schimbare va fi una de succes pentru echipa noastră, ce ne va permite să ne concentrăm mult mai bine atât pe portofoliul existent, cât și pe extinderea acestuia,”  declară Maria Iancu. 

Noua divizie a AmCorp va reuni atât proiectele dezvoltate pe cont propriu (în sectorul rezidențial, de retail sau logistic-industrial), cât și componenta de land banking. Aceasta din urmă va continua să joace un rol foarte important în activitatea grupului, prin sporirea portofoliului actual, ce însumează circa 550 de hectare de teren. La toate acestea se vor adăuga, însă, și serviciile de consultanță, project management și, respectiv, property management oferite partenerilor interesați de dezvoltarea unor proiecte în domeniul imobiliar.  

„În momentul de față, ne concentrăm pe ansamblurile rezidențiale pe care le-am lansat deja, anume proiectele sustenabile marca Sol Residences, însă avem în plan și noi dezvoltări, pe care le vom anunța în viitorul apropiat. Avem, totodată, în lucru și un important proiect de retail, dar și dezvoltări industrial-logistice deja existente, a căror administrare necesită o implicare permanentă. Experiența și know-how-ul echipei care se ocupă de toate aceste proiecte sunt valorificate, totodată, prin serviciile de consultanță, project și property management pe care le oferim.”  

Sub conducerea directă a AmCorp vor rămâne proiectele și serviciile furnizate în domeniul energiei regenerabile (sub brandul deja consacrat Everready), alături de cele din domeniul agriculturii și, respectiv, al agrementului și ospitalității (unde se încadrează și parcul acvatic Divertiland Water Park). De menționat este faptul că reprezentanții grupului au, în momentul de față, planuri de creștere și dezvoltare în toate aceste direcții de activitate. 

 

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA