Alaska Energies, companie de energie regenerabilă, a închiriat peste 8.000 mp de spațiu logistic în VGP Park București Nord

Alex Moldovan

, Real News

VGP, furnizor european de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale de înaltă calitate, a închiriat peste 8.000 m2 de spațiu logistic, în VGP Park București Nord, către Alaska Energies, una dintre cele mai importante companii de energie regenerabilă din Europa.

Spațiul va fi folosit de Alaska Energies pentru extinderea operațiunilor sale de logistică, depozitarea și distribuția produselor de energie regenerabilă, în care sunt lideri de piață: panouri fotovoltaice, sisteme de susținere, invertoare solare, acumulatori și accesorii.

VGP Park București Nord este situat în partea de nord a Bucureștiului. Poziționat exact la intersecția autostrăzii A3 cu șoseaua de centură a capitalei, cu acces direct la ambele, este amplasat ideal pentru a asigura accesul facil către centrul orașului, precum și conexiunea perfectă pentru distribuție în jurul Bucureștiului și spre nord, via autostrada A3, către Ploiești și Brașov. Localizarea parcului, pe lângă beneficiul dat de disponibilitatea forței de muncă din această parte a Bucureștiului, îl face ideal pentru companiile active în logistică, comerțul electronic și comerțul cu amănuntul, fiind totodată o locație ideală cu acces fluid spre centrul orașului pentru distribuția finală (“last mile delivery”). Clădirea ce găzduiește acest nou chiriaș este certificată prin metoda de evaluare BREEAM, având clasificarea Foarte Bine.

„Suntem foarte mândri să primim Alaska Energies în VGP Park București Nord și să le oferim un spațiu care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate. Alaska operează într-unul dintre segmentele de afaceri cu cea mai rapidă creștere din România și suntem încântați că le putem asigura toate condițiile pentru desfășurarea activității, într-o locație de top”, a declarat Claudia Petre, Leasing Officer, VGP Romania.

“Transferul operațiunilor într-un sediu mai mare și mai complex este o mutare firească în dezvoltarea companiei noastre. Ultimii ani ne-au adus creșteri constante ale cifrei de afaceri, o dovadă clară a faptului că piața românească apreciază atât produsele, cât și serviciile conexe oferite de specialiștii Alaska Energies. Europa se află, evident, într-o tranziție către energia verde și ne bucurăm că putem sprijini această inițiativă și în România”, ne spune Matei Neagu, Director Comercial, Alaska Energies Romania.

 „Aș dori să felicit Alaska Energies și VGP pentru acest nou parteneriat. Suntem mândri să facem parte dintr-o tranzacție în care atât proprietarul, cât și chiriașul au o viziune similară asupra sustenabilității,” a adăugat Emilian Podaru, Crosspoint Real Estate.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA