Centrul comercial GREENFIELD Plaza obține certificarea BREEAM Excellent

Alex Moldovan

, Real News

Centrul comercial GREENFIELD Plaza a obținut certificarea BREEAM Excellent în urma evaluării realizate de BuildGreen. Astfel, clădirea ce acoperă funcțiuni de retail și wellness îndeplinește standardele de calitate și sustenabilitate încă din faza de proiectare la categoriile management, sănătate și bunăstare, energie, transport, apă, materiale folosite, deșeuri, utilizarea terenului și ecologie, poluare, inovație.

În construcția centrului comercial, dezvoltatorul IMPACT și constructorul RCTI au folosit practici responsabile, materiale durabile, precum și sisteme și echipamente sustenabile și inteligente, cu rolul de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, de a proteja sănătatea și bunăstarea chiriașilor și a vizitatorilor și de a asigura confort termic și vizual.

GREENFIELD Plaza are o performanță energetică ridicată, datorită utilizării de energie regenerabilă, ceea ce se traduce prin reducerea poluării, protejarea resurselor naturale și costuri de mentenanță reduse. Acoperișul clubului de wellness este dotat cu panouri solare, care acoperă circa 70% din necesarul de energie pentru încălzirea apei menajere și a piscinelor, în vreme ce 25% din necesarul de energie electrică pentru galeria comercială este asigurat de panouri fotovoltaice.

„Obținerea certificării BREEAM Excellent pentru GREENFIELD Plaza dovedește angajamentul nostru pentru sustenabilitate. Ca parte a acestuia, în 2021, odată cu înființarea departamentului de ESG, ne-am asumat ca cel puțin 80% din proiectele nou livrate să aibă certificare BREEAM. Am început cu Luxuria Residence, primul ansamblu rezidențial din România care a obținut certificarea BREEAM Excellent, am continuat cu GREENFIELD Plaza, iar anul viitor vor urma clădirile de apartamente din faza a IV-a de dezvoltare a cartierului GREENFIELD Băneasa. Scopul nostru este ca prin dezvoltarea de clădiri verzi să avem un impact pozitiv atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra societății.”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

GREENFIELD Plaza, primul centru comercial dezvoltat de IMPACT, completează setul de facilități comunitare necesare unui cartier de amploarea GREENFIELD Băneasa, cu peste 6.500 de locuitori în prezent. Cu o valoare de piață de peste 25 milioane de euro, proiectul mixed-use are o suprafață de 14.001 mp, care acoperă funcțiuni de retail, wellness și office, ocupate în proporție de peste 90%. În galeria comercială se găsesc supermarket, farmacie, salon de înfrumusețare, cafenele, restaurante și spălătorie pentru haine. Wellness Club by Greenfield găzduiește zone de sport și spa extinse, pentru adulți și copii: piscină interioară semiolimpică, piscină pentru copii, piscină exterioară, sală de fitness, clase de grup (cycling, pilates, yoga, zumba, stretching, clase pentru copii, dansuri, arte marțiale), teren de squash, zonă de relaxare cu saună și dușuri emoționale, săli de masaj. Pe lângă acestea, GREENFIELD Plaza include o clădire de birouri, o spălătorie auto, 264 de locuri de parcare, 4 stații de încărcare pentru mașini electrice și rastele de biciclete.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA