Bucureștiul și Clujul, cele mai scumpe chirii rezidențiale

Cele mai scumpe chirii pentru garsoniere și apartamentele cu două camere se regăsesc în Cluj-Napoca, în timp ce Bucureștiul se află pe prima poziție la costurile de închiriere ale apartamentelor cu trei camere, relevă datele Imobiliare.ro.

Astfel, potențialii chiriași trebuie să fie pregătiți să scoată din buzunar o sumă medie de 320 euro/lună pentru o garsonieră din Cluj-Napoca. Prețurile pe acest segment s-au majorat cu 14% de la începutul anului și până în prezent. Totodată, după un avans cu 16% de la începutul lui 2023, persoanele interesate de închirierea unui apartament cu 2 camere au ajuns să achite un preț mediu de 499 euro/lună în același oraș. Pentru apartamentele cu trei camere, chiria solicitată în Cluj-Napoca se ridică la 600 de euro/lună.

În București, garsonierele au prețuri de închiriere de 310 euro/lună. Pentru apartamentele cu două sau trei camerele, prețurile medii de închiriere variază între 480 de euro, respectiv 650 de euro pe lună.

„Situația curentă nu lasă loc de foarte multe interpretări pentru ceea ce va urma în septembrie când numărul proprietăților scoase la închiriere va scădea, iar cererea va crește cu până la 20% în marile orașe”, spune Daniel Crainic, director de marketing, Imobiliare.ro.

În Brașov și Constanța, prețurile garsonierelor scoase la închiriere variază între 299 de euro și 280 de euro pe lună. În Iași și Timișoara, prețul mediu este de 220 de euro/lună.

În cazul Brașovului chiria medie solicitată pentru o locuință cu două camere este de 430 euro/lună, iar în Constanța de 400 euro/lună. Costuri mai mici au avut cei care și-au închiriat un apartament în Iași. Proprietarii au cerut aici un preț mediu de 384 euro/lună. În Timișoara un apartament cu 2 camere poate fi închiriat cu cel mai mic buget, respectiv cu 350 euro/lună.

Dacă vrei să închiriezi un apartament cu 3 camere în Brașov trebuie să te aștepți să plătești în jur de 580 euro/lună, în timp ce o proprietate similară în Constanța îți va aduce un cost de 550 euro/lună.

Pentru 450 de euro poți închiria un apartament în Iași, în timp ce la Timișoara proprietarii cer doar 400 euro/lună pentru o locuință cu trei camere, relevă datele Imobiliare.ro.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA