Prețurile cerute pentru locuințe, scădere ușoară în aprilie

Prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,6% în luna aprilie față de luna anterioară. Valoarea medie de listare pentru o asemenea unitate locativă a ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la 1.425 euro pe metru pătrat util.

„Evoluția prețurilor apartamentelor a fost contrastantă în luna aprilie. În nicio altă lună din acest an nu am remarcat oscilații atât de diferite”, a spus Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

În București, prețurile locuințelor au scăzut cu 0,5% până la 1.500 de euro pe metru pătrat, în timp ce în Cluj-Napoca prețurile cerute s-au majorat în medie cu 1% până la 2.421 euro pe metru pătrat.

Pe piața din Brașov, apartamentele au înregistrat o scădere de 0,4% a prețurilor solicitate până la 1.590 euro pe metru pătrat, iar pe piața din Constanța avansul a fost de 0,3% până la 1.469 de euro pe metru pătrat.

Datele Imobiliare.ro mai arată că în Timișoara prețurile au stagnat la 1.465 de euro pe metru pătrat, iar în Iași prețurile au crescut cu 0,5% la 1.376 de euro pe metru pătrat.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA