Prețurile apartmentelor cresc la începutul anului 2022

Prețurile cerute pentru apartamentele din România s-au majorat cu 2,7% la începutul lunii ianuarie față de decembrie 2021, la nivelul de 1.593 euro/mp, potrivit datelor portalului Imobiliare.ro.

La început de an, suma medie solicitată pentru un apartament se situează, la nivelul Capitalei, la 1.620 de euro/mp, în creștere cu 1,6%. În Cluj-Napoca, prețul a crescut cu 2,6% la 2.105 euro/mp.

În Constanța, pretențiile vânzătorilor au ajuns la o medie de 1.408 euro/mp, în urma unui avans lunar de 1,7%.

„În ciuda avansului de două cifre consemnat pe parcursul lui 2021, noul an începe cu perspectiva unor alte majorări ale prețurilor solicitate pentru apartamentele din România, cel puțin pe segmentul locuințelor noi. La aceasta contribuie datele vehiculate în piață privind scumpirea materialelor de construcții, pe fondul pandemiei, dar și a terenurilor pretabile pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidențiale. Se adaugă dificultățile întâmpinate de dezvoltatori în procesul de obținere a noilor autorizații de construire, în tandem cu faptul că cererea pentru locuințe noi este majoritară în marile orașe – ajungând, potrivit datelor Imobiliare.ro, la 65%”, a spus Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Pe piața din Brașov, prețurile solicitate s-au majorat cu 1% până la o medie de 1.459 euro/mp, iar în Timișoara avansul a fost tot de 1% până la 1.378 euro/mp. În Iași, prețurile cerute de proprietari s-au majorat cu 0,9% până la o medie de 1.203 euro/mp.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA