Prețurile apartamentelor scad ușor în noiembrie 2022

Ovidiu Posirca

, Real News

Prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi disponibile spre vânzare la nivel național s-au diminuat cu 0,2% în noiembrie față de luna anterioară. Valoarea medie de listare pentru o proprietate a ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la 1.704 euro pe metru pătrat util.

Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, a subliniat că piața rezidențială a evoluat conform așteptărilor companiei în acest final de an, înregistrând creșteri ușoare pe anumite segmente, dar și corecții pe altele.

„Piața se află în continuare în căutarea punctului de echilibru, lucru care cel mai probabil se va întâmpla spre mijlocul anului viitor, odată cu stabilizarea prețurilor materialelor și costurile de construcție. Un factor de risc rămâne costul finanțării”, a spus Daniel Crainic.

În București, prețurile medii au scăzut cu 0,7% până la 1.716 euro pe metru pătrat, în timp ce în Cluj-Napoca locuințele au creștere de 0,6% la 2.415 euro pe metru pătrat față de luna octombrie 2022.

Pe piața brașoveană, prețurile a scăzut cu 0,1% la 1.621 euro pe metru pătrat, iar în Constanța apartamentele au înregistrat o creștere de 0,6% până la 1.428 euro pe metru pătrat.

În Iași, prețurile apartamentelor s-au apreciat cu 0,5% până la 1.339 euro pe metru pătrat, în timp ce pe piața timișoreană locuințele au înregistrat o scădere de 0,4% a prețurilor până la 1.453 de euro pe metru pătrat.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA