North Bucharest Investments: cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei în 2022

(A) North Bucharest Investments (NBI) este un grup de companii care activează preponderent în segmentul imobiliar rezidenţial. Acesta activează pe două linii de business – activitatea investiţională şi serviciile de intermediere – și a înregistrat o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei la nivel local, în primul său an de activitate în România.

Vlad Musteata NBI copy 768x1024 - North Bucharest Investments: cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei în 2022

Vlad Musteață

Activitatea investiţională are cea mai mare pondere din cifra de afaceri a North Bucharest Investments. „Strategia grupului este de a achiziționa un pachet de unități într-un proiect rezidenţial dezvoltat de companii cu un istoric solid, iar investiţiile variază de la proiectele în fază incipientă și până la cele la cheie. În anul 2022, stocul de metri pătrați construiți din portofoliul companiei a ajuns la 24.000 și peste 250 de unități locative”, spune Vlad Musteață, fondatorul și CEO-ul grupului.

Un obiectiv important pe care North Bucharest Investments îl va avea până la finalul anului în curs va fi ca portofoliul companiei să însumeze peste 85% proprietăți de tip ESG compliant.

„Achizițiile concentrate pe potențialul randamentului proprietăților, concomitent cu elemente care arată respect față de mediul înconjurător sunt parte din strategia noastră de creștere a cifrei de afaceri din 2023. Aceste elemente au devenit o constantă în discuțiile noastre cu clienții și partenerii noștri”, precizează Adrian Tudor, head of investor relations, North Bucharest Investments.

Grupul NBI investește atât în zona de nord a Bucureștiului, cât și în alte zone din Capitală, în funcție de specificațiile proiectelor.

„Pentru a continua creșterea și dezvoltarea companiei, suntem în permanentă căutare de parteneriate cu dezvoltatori cu istoric puternic și durabil”, mai spune Musteață.

35 de oameni de vânzări promovează ansambluri rezidențiale de renume

În ceea ce privește activitatea de vânzări, linia secundară de business a grupului, piața locală a primit foarte bine serviciile NBI, astfel că, la doar câteva luni de când compania a intrat pe piața românească, lucrează deja cu dezvoltatori de renume din sectorul 1 din București, dar și din zone atractive precum Pipera, Tunari sau Otopeni. „Ne bucurăm de cum ne-a primit piața românească serviciile și ne place să credem că eficiența diviziei noastre de vânzări este dată de mixul complet dintre serviciile de vânzări și cele de marketing, prin care se elaborează o puternică promovare a proiectelor aflate în portofoliul nostru”, explică CEO-ul NBI.

Adrian Tudor NBI copy 200x300 - North Bucharest Investments: cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei în 2022

Adrian Tudor

Echipa de vânzări NBI numără 35 de consultanți; cu toții au expertiză în vânzările de ansambluri rezidențiale noi, preponderent în zona de nord, și sunt bine conectați la investitorii de profil. În plus, NBI nu percepe comisioane de la cumpărători.

NBI Group a fost fondat în anul 2011, în Republica Moldova, de către omul de afaceri Vlad Musteață, iar din vara anului 2022 a intrat și pe piața din România. Tot anul trecut, grupul a înregistrat în România o cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei, susţinută de cele peste 130 de tranzacţii derulate. Pentru anul 2023, compania preconizează dublarea cifrei de afaceri.

NBI este un grup de companii de investiții și consultanță imobiliară și activează atât cu capital propriu, dar și prin parteneriatele cu investitori privaţi şi instituţionali, care țintesc obţinerea unui randament mediu anual de circa 15% din investițiile imobiliare rezidențiale noi.

WhatsApp Image 2023 04 12 at 13.12.44 copy 1024x575 - North Bucharest Investments: cifră de afaceri de peste 25 de milioane de lei în 2022

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA