Noile proprietăți de lux așteptate pe piața din Londra

Piața imobiliară de lux din Londra a avut o evoluție pozitivă anul acesta pe fondul cererii în creștere, iar proiecte rezidențiale sofisticate urmează să fie livrate în capitala britanică, adresându-se potențialilor cumpărători din întreaga lume.

Prețurile pe segmentul de lux au crescut cu 1,9% în rată anualizată până în iulie 2021, potrivit unui raport al agenției Savills. De altfel, cererea în creștere vine după mai mulți ani de stagnare, iar agenții se așteaptă ca numărul cumpărătorilor străini să crească pe măsură ce riscurile pandemice se reduc.

Proiect boutique aproape de Tamisa

Această dezvoltare de tip boutique aflată pe terenul care a găzduit odinioară Fabrica de porțelan Chelsea este situată în inima cartierului Old Chelsea, la câteva minute de mers pe jos de Tamisa. Dezvoltatorul londonez Martin’s Properties a creat acest proiect, pe Old Church Street, care cuprinde patru apartamente amplasate în spatele unei fațade de epocă și două case care au fost construite în întregime de la zero, potrivit mansionglobal.com.

Boutique3 result copy 1024x683 - Noile proprietăți de lux așteptate pe piața din Londra

Apartamentele dispun de interioare contemporane, cu bucătării simplificate de culoare gri închis și șeminee minimaliste din piatră. Acestea sunt poziționate în spatele fațadei primei fabrici de porțelan din Anglia, care a început producția în Chelsea în jurul anului 1745. La acea vreme, fabrica era sub conducerea lui Nicholas Sprimont și a primit patronajul regal, ducând la dezvoltarea industriei de porțelan din țară.

Sprimont House, o casă din cărămidă cu patru niveluri construită în stilul casei de oraș din Chelsea, se află în spatele apartamentelor, cu acces din Old Church Street. Denumită după primul director al fabricii, locuința etalează un interior monocrom contemporan, plin de lumină, realizat de Andrew Martin, care include stiluri eclectice, cu influențe globale și o pictură neon impresionantă. Are o bucătărie deschisă și o cameră de zi separată, dispuse în jurul unei curți interioare, cu o scară luminată și un dormitor pentru oaspeți, cu acces separat.

Boutique2 result copy 1024x683 - Noile proprietăți de lux așteptate pe piața din Londra

Una dintre cele două case a fost vândută, iar cealaltă are un preț de 9 milioane de lire sterline. Apartamentele au prețuri cuprinse între 1,85 și 2,35 milioane de lire sterline.

Turn rezidențial cu grădini între etaje

Priveliști ample asupra Tamisei și orizontului orașului – asta oferă proiectul unic Harcourt Gardens, situat lângă districtul Canary Wharf. Noul turn rezidențial cu 56 de etaje reprezintă a doua fază a complexului South Quay Plaza realizat de Berkeley Homes. Impozantul bloc din sticlă și oțel a fost proiectat de Foster + Partners conform conceptului „Life in Harmony”, cu accent pe vegetația verde în interior și exterior.

turn gradini3 result copy 1024x673 - Noile proprietăți de lux așteptate pe piața din Londra

Turnul dispune de trei grădini „înfrunzite”, dintre care două sunt poziționate în cadrul clădirii de 836 de metri pătrați la etajele 18 și 37, incluzând o grădină interioară și o terasă exterioară ce abundă în copaci și plante. Există, de asemenea, o terasă pe acoperiș, la etajul 55, iar clădirea este înconjurată de peste un hectar de grădini amenajate la nivelul solului.

Apartamentele din Harcourt Gardens au pereți mari de sticlă cu rame metalice subțiri și pereți mai înguști în spațiile de locuit pentru a profita la maximum de priveliști. Harcourt Gardens este al doilea dintre cele trei turnuri ale proiectului South Quay Plaza.

Elegantele apartamente au prețuri care pornesc de la 720.000 de lire sterline și ajung la 1,68 milioane de lire sterline pentru unitățile cu trei dormitoare. În plus, în turn a fost amenajat un sanctuar al sănătății, cu Spa, sală de sport și jacuzzi. La etajul 37 se găsește un spațiu de coworking iGarden, cu opțiuni de lucru în interior sau exterior.

Apartamente de lux deasupra hotelului

One Bishopsgate Plaza este un hotel Pan Pacific cu 43 de etaje care include o dezvoltare rezidențială și o piațetă publică, vizavi de Liverpool Street Station. Proiectul a fost conceput de compania imobiliară UOL Group din Singapore și găzduiește primul hotel Pan Pacific din Europa, care a fost deschis la începutul lunii septembrie, precum și 160 de locuințe private, administrate de hotel și situate chiar deasupra acestuia. One Bishopsgate Plaza este localizat într-o nouă piațetă care se învecinează cu renumita arteră comercială Devonshire Row, cunoscută pentru arhitectura de epocă.

hotel4 result copy 1024x683 - Noile proprietăți de lux așteptate pe piața din Londra

One Bishopsgate Plaza nu deține penthouse-uri, întrucât apartamentele sale sunt dispuse între etajele 21 și 41, ceea ce înseamnă că toate locuințele, denumite în mod corespunzător Sky Residences, oferă priveliști asupra Londrei. Apartamentele, care beneficiază de finisaje din marmură albă la nivelul bucătăriilor și băilor, asigură în plus accesul la un etaj întreg dedicat rezidenților (la nivelul 20), care include un lounge și un bar privat, o bibliotecă și o sală de ședințe, alături de un serviciu exclusivist de concierge. Bineînțeles, proprietarii au acces și la facilitățile hotelului, printre care se numără o piscină, o sală de fitness, restaurant și bar.

Sunt disponibile 160 de apartamente cu prețuri care pornesc de la 1,3 milioane de lire sterline.

Vile discrete într-o locație istorică

Garden Villas este numele unui șir de case premium poziționate în Regent’s Crescent. Dezvoltatorul CIT Group a creat aceste locuințe contemporane cu trei niveluri, prevăzute cu două sau trei dormitoare. Au luminatoare la parter și pe hol, ferestre din podea până în tavan cu vedere la o grădină privată comună, acces la grădinile împrejmuite ale complexului, precum și la facilitățile de lux ale acestuia.

Cu accent pe rafinament și lux, designul interior se bazează pe lemn în nuanțe calde, piatră închisă la culoare și accente metalice bogate pentru a surprinde și a integra peisajul inspirațional.

vile1 result copy 1024x683 - Noile proprietăți de lux așteptate pe piața din Londra vile5 result copy 1024x683 - Noile proprietăți de lux așteptate pe piața din Londra

Fidele viziunii originale a clădirilor care combină fără efort spațiile publice cu cele private, rezidenții se pot bucura aici de intimitate, dar și de comunitate și pot alege între utilizarea facilităților de lux sau confortul propriei case. Grădinile au fost inspirate de ideea de refugiu liniștit care garantează un sentiment de pace departe de zgomotul unei metropole precum Londra.

Casele au prețuri care pornesc de la 5,15 milioane de lire sterline. Rezidenții au acces la servicii de concierge non-stop și facilități precum Spa, piscină, sală de fitness, un studio de Pilates și o cameră de tratament.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine Nr.40.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA