Dumitrache (CTP): România se poate dezvolta ca un hub logistic în regiune

Dezvoltatorul de spații industriale CTP a ajuns la un stoc de 2,1 milioane mp în România la începutul lunii ianuarie și lucrează în prezent la primul său terminal pentru un aeroport la Oradea.

În acest context, România se poate dezvolta ca un hub logistic în regiune, pe modelul Cehiei și Poloniei, potrivit Anei Dumitrache, country head al CTP Romania.

„Jucătorii cu centre logistice în centrul Europei deschid proiecte și în România. Este o tendință care va continua”, a spus Dumitrache.

Terminalul dezvoltat de CTP lângă pista aeroportului din Oradea va avea o suprafață închiriabilă totală de 16.000 mp. Potrivit lui Dumitrache, un astfel de proiect nu este fezabil la București în acest moment, sugerând că situația este mai complicată la Aeroportul Otopeni.

Andrei Koszti, regional commercial manager, CTP Romania, a adăugat că în România s-au tranzacționat 900.000 mp de spații industriale anul trecut, din care 500.000 mp au implicat proiectele CTP.

Anul acesta, compania va extinde conceptul de facilități CTP Clubhaus la nivel național. Potrivit datelor companiei, rețeaua ClubHaus va include trei unități la București, și câte una în Arad și Timișoara.

Totodată, CTP va implementa la nivel local conceptele CTFlex și CTBox pentru a răspunde cerințelor de flexibilitate la nivel de spațiu venite din partea companiilor.Reprezentanții companiei au mai precizat că în apropiere de parcul CTP Bucharest West ar urma să fie ridicate 504 locuințe de serviciu, în comuna Bolintin. Acestea vor putea fi folosite de angajații companiilor prezente în proiectul de lângă București.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA