Piața locuințelor verzi certificate din România, valoare de 1,8 miliarde de euro

Romania Green Building Council (RoGBC) a lansat platforma GreenHomes.Solutions, adresată furnizorilor de soluții pentru locuințe verzi. Inițiativa vine pe fondul creșterii pieței de locuințe verzi. Până în prezent au fost pre-certificate/certificate Green Homes peste 10.000 de locuințe, în valoare de peste 1,8 miliarde de euro.
Noua platforma va fi dedicată furnizorilor aprobați de RoGBC pentru proiectele rezidențiale ce urmăresc certificarea Green Homes by RoGBC.
 
Denumirea de „Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi” se aplică companiilor și specialiștilor implicați în proiectarea și construcția locuințelor, precum: arhitecți, proiectanți, ingineri, constructori, producători și furnizori de materiale de construcție și echipamente pentru operarea clădirii și alții.

Pentru a deveni un „Furnizor de Soluții pentru Locuințe Verzi”, o companie trebuie să treacă printr-un proces complex de evaluare tehnică pentru produsul sau serviciul pe care îl oferă, potrivit unui comunicat.

”Obiectivul pe termen lung al acestei platforme este de a deveni un instrument complet și holistic pentru oricine este interesat de domeniul clădirilor verzi: certificări de sustenabilitate, proiectele certificate, produse și soluții sustenabile ale Furnizorilor, știri și articole educaționale, dar și evenimente conexe”, spune Daniel Butucel, project specialist RoGBC și coordonatorul platformei.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply