Noi deschideri de hoteluri așteptate în București

Hotelurile care se aflau în dezvoltare în momentul izbucnirii crizei sanitare ar urma să fie livrate anul acesta pe piața din București.

În 2021 va fi deschis hotelul Ibis Airport, cu 85 de camere, și noul hotel de lux Autograph Collection by Marriott cu 217 camere din Centrul Vechi, potrivit firmei de consultanță imobiliară Colliers.

Alte proiecte viitoare includ un nou brand sub umbrela Accor cu 100 de camere și Corinthia Grand Hotel du Boulevard, care are 50 de camere.

Cererea pentru servicii de cazare în regim hotelier a scăzut masiv anul trecut în Capitală, în condițiile în care turismul în scop de business s-a diminuat la nivel internațional.

„De exemplu, un hotel bun de 4 stele din zona centrală a înregistrat un grad de ocupare de aproximativ 30%, comparativ cu peste 80% în 2019. Într-un scenariu decent, gradul de ocupare ar fi trebuit să crească până la 50% până la sfârșitul lui 2020 pentru hotelurile renumite, dar al doilea val de teste pozitive de Covid-19 a amânat revenirea industriei”, arată reprezentanții Colliers, potrivit unui comunicat.

Venitul mediu zilnic pe cameră disponibilă (ADR) a atins o medie de 250 lei/cameră/noapte între iunie și august, în scădere cu 20-25% față de perioada similară din 2019.

Pe piața hotelieră din București a fost încheiată recent o tranzacție prin care Zeus International a cumpărat un pachet de trei hoteluri din centrul orașului.

Industria hotelieră ar putea reintra într-o „oarecare normalitate” în 2022, sugerează Anca Merdescu, associate director investment services în cadrul Colliers.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply