Tranzacție: ARES vinde trei hoteluri către Zeus International Group

Ovidiu Posirca

, Real Market

Zeus International Group, specializat pe managementul hotelier, a achiziționat un pachet de trei hoteluri din centrul Bucureștiului de la Alpha Real Estate Services (ARES) într-o tranzacție de tip share deal pentru o valoare care nu a fost făcută publică.

Proiectele incluse în tranzacție sunt Hotel Venetia (49 de camere), Hotel Central (62 de camere) și Hotel Opera (31 de camere).

Zeus va renova cele trei hoteluri, dintre care două sunt de 4 stele, și urmărește să le poziționeze în segmentele high-end business și leisure.

Grupul internațional are un portofoliu de peste 3.500 de camere în 22 de hoteluri din 5 țări.

„Ne așteptăm ca în România să avem același succes de care ne-am bucurat și în cazul celorlalte proprietăți”, a spus Haris Siganos, președinte și CEO al Zeus International Group.

Firma de avocatură PeliPartners a asistat ARES.

Tranzacția vine pe fondul unui an complicat pentru sectorul hotelier, marcat de o scădere accentuată a numărului de înnoptări din cauza restricțiilor impuse pentru gestionarea pandemiei.

În 2020, sosirile turiștilor în România au fost de 6,3 milioane, în scădere cu 52,3% faţă de anul 2019, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply