Didea (Workspace Studio): Suprafețele birourilor vor fi reduse în medie cu circa 30%

Ovidiu Posirca

, Real News

Fenomenul muncii la distanță va continua și în acest an, iar companiile vor investi în soluții flexibile pentru spațiul de birou.

Spațiul destinat ședințelor poate fi și cafenea sau zonă de relaxare, la fel cum biroul managerului devine loc de întâlnire cu partenerii sau colegii de proiect, potrivit Workspace Studio, distribuitor local de mobilier de birou și soluții de ergonomie.

„Suprafețele birourilor vor fi reduse în medie cu circa 30%, pentru că vor deservi un număr mai redus de angajați care merg zilnic la birou. Însă ca design vor fi mai aerisite, mai confortabile și mai orientate către wellbeing, cu alte cuvinte, mai ergonomice”, a spus Horațiu Didea, managing partner al companiei.

Workspace Studio a înregistrat afaceri de 9 milioane de euro în 2020, iar pe fondul pandemiei vânzările către persoane fizice au înregistrat o cotă de 7% din total, față de 3% în anul precedent. Cele mai populare categorii de produse au fost scaunele ergonomice de la Herman Miller, urmate de cabine acustice și soluții pentru purificarea aerului.

Subsidiara Allspace Interiors a înregistrat venituri de aproximativ 1 milion de euro, fiind specializată pe proiecte de fitout, partiții și pardoseli.

Investiții în sistemul de munca hibrid

Companiile mari au susținut proiectele de amenajare ale birourilor de acasă, iar investiția medie s-a ridicat la aproximativ 1.500 de euro per angajat.

Investițiile Workspace Studio au continuat în ciuda pandemiei. Compania a investit 100.000 de euro într-un magazin online, la care se adaugă 250.000 de euro în extinderea showroom-ului din nordul Bucureștiului.

Didea consideră că birourile vor fi utilizate mai des pentru munca în echipă și transferul de cunoștințe în interiorul companiei. Munca individuală de procesare va rămâne preponderent la distanță.

„Viitorul aparține companiilor ai căror angajați vor fi productivi într-un sistem de muncă hibrid, la birou și la distanță”, spune Didea.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply