Zonele cheie din București cu noi birouri în dezvoltare

Ovidiu Posirca

, Real Market

Segmentul birourilor din București rămâne dinamic pe partea de dezvoltare de noi spații, iar anumite zone ale Capitalei vor înregistra un volum semnificativ de livrări în perioada următoare.

La nivelul orașului sunt așteptate noi birouri cu o suprafață totală de 388.000 de metri pătrați, potrivit unui raport al agenției de consultanță imobiliară C&W Echinox.

Aproximativ 138.500 mp se află în dezvoltarea în partea de centru-vest a Bucureștiului, iar alți 73.400 mp sunt dezvoltați în zona Expoziției, noul hub pentru investitorii în locuințe și birouri.

În centrul Bucureștiului sunt dezvoltate birouri noi în suprafață de 62.100 mp, în timp ce în Floreasca-Barbu Văcărescu vor fi finalizate spații noi de 52.000 mp. Stocul de birouri din zonele CBD (Central Business District) și nordul orașului se va majora cu 39.800 mp, respectiv 23.000 mp.

Cea mai scumpă chirie de 19 euro/mp/lună va fi plătită pentru un birou din zona CBD, în timp ce zona Pipera Nord are cel mai mic preț de 11 euro/mp/lună, în condițiile în care 40% dintre birourile din această locație sunt neocupate.

La nivelul Capitalei, rata de neocupare a spațiilor de birouri ajunsese la 10,8% la în trimestrul al treilea.

În primele nouă luni, cel mai mare proiect de birouri livrat a fost Ana Tower, în zona Expoziției. Clădirea are o suprafață închiriabilă totală de 34.700 mp.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply