Oficial: Metroul din Drumul Taberei, deschis pe 15 septembrie

Noua magistrală de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor 2 se va deschide oficial pentru traficul de călători pe 15 septembrie, la aproximativ 9 ani după începerea lucrărilor de construcție.

Acesta este prima linie completă de metrou prevăzută cu depou care a fost construită în România în ultimii 30 de ani. Anunțul inaugurării pentru mijlocul lunii septembrie a fost făcut de către ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Termenul inițial anunțat pentru finalizarea lucrărilor a fost 2015, însă proiectul a înregistrat numeroase întârzieri.

„După semnarea celor două procese verbale de recepţie la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcţiune, pe data de 11 septembrie, am anunţat public că Metrorex va realiza o serie de activităţi administrative astfel încât, începând cu data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiţii de siguranţă şi confort”, a spus ministrul.

M5 are o lungime a liniei de 6,9 kilometri și include 10 stații de metrou și un depou. Magistrala va avea o capacitate de 19,1 milioane de pasageri pe an, iar durata de deplasare va fi de 11,67 minute pe întreg tronsonul.

Proiectul de infrastructură a fost finanțat prin fonduri europene, iar valoarea sa totală a fost de 3,4 miliarde de lei. În urma lansării M5, Bucureștiul va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Stațiile noii linii sunt: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Proiectul M5 prevede dezvoltarea a trei segmente: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului și Iancului – Pantelimon.

Noua linie de metrou este printre proiectele de infrastructură care ar putea stimula dezvoltarea imobiliară, în special pe segmentul rezidențial, dar și pe piața birourilor din această zonă a orașului.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply