Tranzacție finalizată: NEPI Rockcastle, exit din piața locală de birouri

Ovidiu Posirca

, Real News

Grupul de investiții NEPI Rockcastle a ieșit de pe piața de birouri din România după vânzarea întregului portofoliu către AFI Europe România într-o tranzacție evaluată la aproximativ 294 de milioane de euro, reprezentând circa o treime din volumul total al pieței de investiții imobiliare estimat pentru 2020.

AFI Europe România a cumpărat patru proiecte cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 de metri pătrați, astfel încât portofoliul său de birouri a ajuns la 250.000 mp.

„Suntem absolut convinși de potențialul ridicat al pieței românești, pe termen lung”, a spus Doron Klein, CEO AFI Europe România & Republica Cehă, potrivit unui comunicat.

Achiziția a fost finanțată de un consorțiu format din Erste, Deutsche Pfandbriefbank și Banca Comercială Română. AFI Europe este noul proprietar al proiectelor Floreasca Business Park, The Lakeview și Aviatorilor 8, în București, și Timișoara City Business Center, în Timișoara.

Între timp, AFI Europe România va livra prima fază din AFI Tech Brașov, o clădire de birouri parte din proiectul mixt AFI Brașov. În paralel, compania lucrează la faza a doua a campusului de birouri AFI Tech Park.

NEPI Rockcastle este cel mai mare proprietar de centre comerciale din România. Veniturile din chirii ale companiei au fost de 67,8 milioane de euro în primul semestru din 2020, iar valoarea portofoliului imobiliar din România era evaluat la 2 miliarde de euro la finalul lunii iunie.

Consultanții AFI Europe România în tranzacție au fost CMS (juridic), EY (financiar și fiscal), JLL (comercial) și Optim (tehnic). Colliers Internațional a asistat NEPI Rockcastle.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA