AFI Europe, ofertă neangajantă de 60 milioane euro pentru achiziția proiectului Casa Radio

Ovidiu Posirca

, Real News

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a anunțat semnarea unei scrisori de intenție neangajantă cu Plaza Centers N.V. pentru achiziția pachetului majoritar de acțiuni al proiectului Casa Radio. Valoarea totală a ofertei se ridică la 60 de milioane de euro.

AFI Europe ar urma să devină acționarul majoritar al proiectului, cu o participație de 75%, dacă tranzacția este finalizată cu succes. Restul pachetului de 25% din acțiuni este deținut de autoritățile române (15%) și de investitori terți (10%).

„Casa Radio este un punct de reper în București și achiziția proiectului este în concordanță cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziții, vom oferi informații actualizate privind achiziția și planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Anul trecut, AFI Europe Romania a achiziționat un teren de 4,3 hectare în proximitatea AFI Cotroceni, unde va dezvolta un proiect mixt de birouri, spații comerciale și locuințe. Alte proiecte majore ale companiei includ AFI Tech Park, un complex de birouri situat în centrul Bucureștiului, a cărui primă fază a fost deja finalizată, AFI City, primul proiect rezidențial al companiei în România, în cartierul Bucureștii Noi din nordul Capitalei, și AFI Brașov, un proiect mixt de birouri și spații comerciale, potrivit unui comunicat al companiei.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply