Tranzacția AFI pentru birourile NEPI Rockcastle din România, până la finalul 2020

Ovidiu Posirca

, Real News

AFI Europe România a anunțat că va plăti 290 de milioane de euro pentru a achiziționa portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle din România.

Compania va achiziționa patru clădiri de birouri cu o suprafață totală de 118.500 de metri pătrați. Tranzacția ar urma să fie finalizată până la sfârșitul anului 2020. Negocierile inițiale pentru achiziție au eșuat la începutul lunii aprilie.

„Achiziția se încadrează în totalitate în strategia de extindere a operațiunilor noastre în România, concentrându-ne asupra proprietăților cu randament ridicat”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania & Republica Cehă.

AFI va cumpăra Floreasca Business Park (36.470 mp), The Lakeview (25.907 mp), Aviatorilor 8 (8.203 mp) și Timișoara City Business Center (47.936 mp). În paralel, AFI mai lucrează la proiecte în segmentele de birouri, retail și rezidențial.

Portofoliul AFI din segmentul de birouri va ajunge la 300.000 mp în urma acestei tranzacții și după finalizarea ansamblurilor AFI Tech Park și AFI Park Brașov.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA