Tranzacție majoră: AFI Europe cumpără birourile NEPI din România

AFI Europe România a anunțat achiziția întregului portofoliu de birouri ale NEPI Rockcastle la nivel local într-o tranzacție evaluată la peste 300 de milioane de euro.

AFI a cumpărat patru proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate in București și Timișoara, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 metri pătrați.

„Achiziția portofoliului de birouri al NEPI din România reprezintă o extindere strategică a modelului nostru de afaceri”, a spus Doron Klein, CEO al AFI Europe în România și Republica Cehă, potrivit unui comunicat.

AFI Europe dezvoltă în paralel două proiecte de birouri – AFI Park Brașov și AFI Tech Park 2-3. În urma noii achiziții și având în vedere propriul portofoliu de birouri, AFI Europe va ajunge să dețină în România proiecte de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de 282.000 mp.

Noile proiecte intrate în portofoliul AFI Europe sunt: Floreasca Business Park (36.470 mp), The Lakeview (25.907 mp), Aviatorilor 8 (8.203 mp) și Timisoara Business Center (47.936 mp).

Tranzacția a fost consiliată de CMS (juridic), Ernst & Young (financiar), JLL (comercial). Colliers International a consiliat NEPI Rockcastle.

Tranzacția a fost asistată de Herbert Smith Freehills pe chestiunile care privesc dreptul englez, în timp ce Reff & Associates și Deloitte Legal au asigurat consultanța privind aspectele juridice din România. 

În timp ce a ieșit din segmentul de birouri, NEPI Rockcastle a anunțat că va dezvolta un portofoliu de locuințe în jurul centrelor comerciale deținute în România. În primă fază, compania va investi 83 de milioane în proiecte rezidențiale în orașe precum Brașov, București (în apropierea Mega Mall și Vulcan), Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Timișoara.

În această primăvară, NEPI Rockastle și Ovidiu Șandor au vândut proiectul de birouri The Office din Cluj-Napoca către Dedeman.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

One Comments

Leave a Reply