Deschiderea AFI Brașov, amânată până în toamnă

Dezvoltatorul AFI Europe Romania a amânat deschiderea centrului comercial AFI Brașov, inițial programată pentru luna mai, din cauza pandemiei de coronavirus.

Compania a precizat că deschiderea va fi reprogramată pentru toamna acestui an, dacă contextul social general o va permite.

„Decizia se bazează pe faptul că prioritatea noastră acum este siguranța angajaților, a colaboratorilor, a clienților și a partenerilor noștri, pe care în momentul de față nu o putem asigura din cauza pandemiei de COVID-19. Data deschiderii va fi stabilită în momentul în care vom avea o predictibilitate a contextului social general”, a declarat Ilan Kalimi, director general AFI Brașov.

Dezvoltatorul a subliniat că „va sprijini toți chiriașii și partenerii pentru a se ajusta corespunzător condițiilor actuale”, adăugând că va continua demersurile pentru lansarea centrului comercial peste câteva luni.

AFI Brașov va avea o suprafață închiriabilă totală de 45.000 de metri pătrați, urmând să fie cel mai mare centru comercial livrat în anul 2020 la nivel național. Pe lângă mall, AFI dezvoltă și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de 25.000 de mp. Investitiția totală în proiect se ridică la 170 de milioane de euro.

Decizia vine la câteva zile după ce AFI Europe și-a retras oferta pentru portofoliul de birouri al NEPI-Rockcastle din România. Tranzacția era evaluată la 300 de milioane de euro.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA