Creasoft: Circa 500.000 de angajați vor lucra de acasă cel puțin două luni

Ovidiu Posirca

, Real Market

Măsurile de distanțare și celelalte decizii luate de autorități pentru a limita infectarea cu coronavirus a condus la decizia companiilor de a implementa noi politici pentru continuarea activităților economice.

Pentru multe companii, lucratul de acasă al angajaților a devenit noua realitate, iar în următoarea perioadă acest fenomen va deveni tot mai prezent.

Aproximativ 500.000 de salariați din România din sectorul white collar vor lucra cu precădere de acasă pentru o perioadă de cel puțin două luni, sugerează Creasoft, un furnizor de soluții IT.

„Timpul de lucru efectuat acasă și securitatea informațiilor folosite remote de către angajați sunt două elemente-cheie pentru viitorul muncii”, a declarat Adrian Dinu, fondator Creasoft.

Modul de lucru de acasă poate fi folosit cu preponderență de companii active în industrii precum IT, telecomunicații, servicii de externalizare, consultanță sau chiar servicii financiare.

Autoritățile au recomandat companiilor să ceară angajaților să lucreze de acasă în măsura în care este posibil. În continuare, oamenii pot merge la serviciu însă vor trebui să aibă în permanență o declarație a angajatorilor și să respecte măsurile de distanțare socială.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply