Cererea pentru spații de birouri în Capitală se mută din zonele de periferie către centrul orașului, în condițiile în care traficul rutier devine tot mai aglomerat, sugerează consultanții firmei Crosspoint Real Estate.
Reorientarea către zona de centru a Bucureștiului, unde este un deficit de teren liber, va deschide oportunități de dezvoltare pentru clădirile vechi de birouri din locații apropiate de stațiile de metrou.
În condițiile în care rata șomajului a fost de 4,2% în 2018, companiile au două variante pentru a recruta și menține angajații. Fie închiriază spații de birouri în clădiri cu acces facil în oraș, sau aleg multiple spații de lucru flexibile în mai multe părți din București, potrivit consultanților.
Codrin Matei, managing partner, head of capital markets la Crosspoint Real Estate, susține că scăderea randamentelor pentru clădirile de birouri și diversificarea capitalului va conduce la creșterea lichidității, contribuind și la atragerea în industrie a fondurilor de investiție.
În prezent, în sectorul imobiliar există un interes crescut pentru hoteluri ca destinație pentru investiții, a mai spus Matei.