DECIZIE. Încep lucrările de construcție la supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea

Ovidiu Posirca

, Real News

Primarul Bucureștiului Gabriela Firea a semnat contractul cu Trustul de Clădiri Metropolitane București pentru lucrările de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea, în valoare de aproximativ 73,5 milioane de euro, fără TVA.

Costul total al proiectului de infrastructură se ridică la 122 de milioane de euro.

Firea a precizat că lucrările de construcție vor începe pe 9 septembrie și ar urma să dureze 24 de luni.

Noua arteră cu o lungime de aproximativ 6 kilometri va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabila.

Totodată, se va mai realiza si un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri, a mai precizat ea.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

Constructorul va reamenaja și toate intersecțiile cu drumurile laterale. Proiectul va urma să fie corelat cu Nodul Rutier de la Domnești, prin care se realizează legătura cu Centura București.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply