PMB stabilește despăgubiri de 56 milioane lei pentru lărgirea Prelungirii Ghencea

Primăria Capitalei a decis culoarul de exproprieri și a stabilit sumele necesare despăgubirilor pentru proiectul extinderii bulevardului Prelungirea Ghencea.

Astfel, municipalitatea ar urma să transfere în domeniul public 465 de imobile, cu o valoare estimată de 56.040.000 lei.

”Proiectul privind aprobarea culoarului de exproprieri va fi supus votului Consiliului General al Municipiului București în ședința din 30 ianuarie. După aprobarea culoarului de exproprieri și consemnarea sumelor aferente de către CGMB, Primăria Municipiului București va efectua exproprierile în termen de aproximativ 30 de zile, apoi va întocmi proiectul de autorizare – desființare și va demola efectiv imobilele afectate de exproprieri”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că, în acest moment, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă S.A. a finalizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și se lucrează la documentația privind elaborarea caietului de sarcini pentru execuția lucrărilor.

Primăria arată că în prima etapă, care va fi demarată în această primăvară, vor fi relocate și modernizate toate rețelele de utilități din zona. După finalizarea acestei etape, vor fi demarate lucrările de lărgire a drumului de la 2 la 4 benzi pe sens, precum și pregătirea șantierului pentru realizarea trotuarului și a pistelor pentru biciclete.

Cea de-a două etapă presupune, de asemenea, construirea unei linii de tramvai pe care să poată circulă tramvaiul 41 și a buclei de întoarcere a acestuia, pentru a încuraja cetățenii să folosească transportul în comun în defavoarea autoturismelor proprii.

În cea de-a treia etapă, va fi realizat nodul intermodal care ar putea include și o stație de tren, în funcție de rezultatul discuțiilor care se derulează în prezent între reprezentanții PMB și cei ai CFR.
De asemenea, Primăria Municipiului București a prevăzut în proiecția bugetară pe anul 2019 și elaborarea unor studii de fezabilitate, pentru care va organiza licitație, pentru un număr de trei lucrări conexe acestui proiect pentru fluidizarea traficului în toată zona Prelungirea Ghencea, respectiv Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Sos. Alexandriei, Străpungere Valea Cascadelor – Prelungirea Ghencea și Supralărgire B-dul Preciziei între V. Cascadelor și Bdul. Iuliu Maniu.

Valorea totatală a investiției se ridică la aproximativ 122 de milioane de euro (559 milioane lei).

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply