BERD acordă o finanțare de 5 milioane de euro Grupului TeraPlast

Ovidiu Posirca

, Real News

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va finanța cu 5 milioane de euro producătorul de materiale de construcții TeraPlast pentru dezvoltarea unităților de producție.

Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea Depaco, al doilea cel mai mare jucător de pe piața de învelitori metalice din România.

Proiectul Depaco presupune construirea unei noi unități de producție de tip greenfield, cu o capacitate anuală de 10 milioane de metri pătrați de învelitori. Noua fabrică este în linie cu principiile noastre de dezvoltare responsabilă, dar și cu obiectivul de a deveni numărul unu pe piață.”, a declarat Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație al TeraPlast.

Cele 5 milioane de euro reprezintă finanțarea parţială a unui proiect realizat printr-o schemă de ajutor de stat, ce presupune dezvoltarea unei unități noi de producție: spații noi de producție, depozitare și utilaje de producție. Unitatea de producție care urmează să fie dezvoltată în cadrul proiectului, va fi construită într-o nouă locație şi va avea o producție anuală cumulată de peste 10 milioane de metri pătrați de țiglă și profile.

Grupul TeraPlast a investit peste 100 de milioane de euro în ultimii 10 ani.

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply