Grupul TeraPlast planifică investiții de peste 20 de milioane de euro cu ajutoare de stat

TeraPlast, grupul care reunește firme producătoare de materiale de construcții, a anunțat că va depune proiecte de investiții care sunt parțiale finanțabile cu ajutoare de stat.

Grupul are în plan investiții de peste 20 de milioane de euro, iar 52% din valoarea lor ar urma să fie realizate din fondurile TeraPlast, iar restul cu ajutor de la stat.

„România are nevoie de instrumente prin care să își reducă dependența de importuri. Este păcat să continuăm să importăm produse pe care le putem fabrica în România. Companiile care își doresc să investească în domenii cheie merită încurajate și sprijinite”, a spus Alexandru Stânean, CEO TeraPlast, potrivit unui comunicat. Compania a mai finalizat în trecut proiecte de investiții cu o componenta finanțata prin ajutoare de la stat.

Teraplast vrea să crească producția cu granule pentru folii biodegradabile și să extindă portofoliul de țevi și fittinguri. Compania spune că pe aceste categorii, importurile ajung la 90% din piață.

În 2018, grup a utilizat un ajutor de stat de 6,2 milioane de euro pentru investiții care au totalizat 13 milioane de euro în extinderea capacității de producție pentru trei companii din portofoliu.

În prima jumătate din 2020, TeraPlast a înregistrat afaceri de aproape 101 milioane de euro, în creștere cu 17% față de perioada similară a anului trecut.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply