ELCO, brandul german de cazane industriale aflat în portofoliul Ariston Thermo Group, a obținut peste 50% din business din proiecte desfășurate în segmentele de birouri și industrial în 2018.
Cele mai multe livrări de echipamente au fost în București și sudul țării, pe pozițiile următoare plasându-se Banat și Transilvania. Cererea a venit în principal din zona clădirilor comerciale, inclusiv imobile de birouri, centre comerciale și spații logistice.
Unul dintre cele mai importante proiecte desfășurate anul trecut de ELCO a fost înlocuirea echipamentelor de încălzire pentru una dintre cele mai mari bănci din România, ce a presupus schimbarea sistemelor de încălzire a 250 de filiale și înlocuirea acestora cu echipamente cu eficiență energetică ridicată.
„Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, întrucât a implicat eforturi susținute, pe o perioadă mai mare de timp și la nivel național, unde ELCO si partenerii săi s-au implicat pe tot parcursul procesului, de la proiectare, la instalare și service. Am reușit, așadar, să finalizăm cu succes înlocuirea unor echipamente de încălzire uzate, de mari dimensiuni, ce se aflau în clădiri vechi, cu noi cazane de ultimă generație. Printre avantajele noastre în acest sens s-au regăsit modularitatea cazanelor și amprenta mică la sol, ce au facilitat întregul proces de execuție”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.
Compania a continuat anul trecut să fie implicată în proiecte de birouri precum The Bridge – Clădirea 2, cu echipamente de încălzire ce însumează peste 800 kW sau Global Worth – Campus 2, unde cazanele ELCO produc peste 1.000 kW.
În 2018, ELCO a mai fost implicată în proiectele Day Tower (birouri), depozitul logistic Altex din Dragomirești Vale și hala de producție SuinProd din Iași.
Compania a precizat că cel mai cerut model de cazan în condensare a fost modelul Trigon XL.
În privința pieței cazanelor comerciale, reprezentanții ELCO spun că această să află într-o continuă creștere datorită cererii construcțiilor noi, dar și a înlocuirilor de cazane de generație mai veche. Piața va menține ritmul de creștere de 20% în acest an, similar cu 2018.
Automatizarea, controlul tot mai ridicat al soluțiilor de încălzire comerciale și interesul crescut pentru ”clădirile verzi” sunt tendințele care vor influența piața locală în acest an, potrivit reprezentanților ELCO.