Radisson Hotel Group începe construcția primului resort cu vile de cinci stele din România

Alex Moldovan

, Real News

Compania de dezvoltare imobiliară Grand Development, fondată și coordonată de antreprenorul Ionuț Nicolescu, a încheiat un parteneriat cu Radisson Hotel Group, prin care renumitul grupul hotelier internațional va deschide primul resort cu vile de cinci stele din România, sub brandul de vârf Radisson Blu.

Proiectul este deja în construcție într-o poiana montană de 2,6 hectare din apropierea Brașovului, în apropierea unei păduri seculare din Munții Carpați – una dintre oazele de sălbăticie ale Europei, și la distanțe de 20 de minute de Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, de centrul orașului Brașov, de faimosul Castel Bran și de Poiana Brașov, cea mai renumită stațiune montană din România.

Deschiderea Radisson Blu Grand Mountain Resort, Brașov, este programată pentru trimestrul patru din 2026, proiectul urmând să fie format din 46 de vile individuale și alăturate tip chalet scandinav, cu spații mari vitrate, dotări premium și multiple facilități individuale, precum și 20 de camere de hotel, toate unitățile de cazare clasificate la cinci stele.

”Vedem un potențial imens pe piața din România. Ne folosim de experiența noastră în domeniul ospitalității pentru a construi hoteluri și spații de cazare în destinații atractive pentru vacanțe. Acest nou și unic proiect Radisson Blu, amplasat într-o destinație montană atât de căutată, reprezintă completarea perfectă pentru portofoliul nostru existent în România și va oferi oaspeților noștri o varietate mare de opțiuni”, a declarat David Jenkins, Vice President Business Development Radisson Hotel Group.

Cuibărit în mijlocul naturii neatinse a munților locali, noul resort Radisson Blu va pune la dispoziția oaspeților săi toate facilitățile specifice unui proiect hotelier de cinci stele, inclusiv un restaurant cu bucătărie deschisă care va pune în evidență atât gastronomia locală cât și cele mai rafinate preparate internaționale. Lista de facilități va fi completată de un centru SPA cu piscină interioară, un centru de wellness și fitness, mai multe săli de conferințe care vor putea acomoda evenimente cu peste o sută de participanți, precum și o multitudine de locuri de parcare. În plus, toți oaspeți vor putea alege dintr-o paletă largă de activități sportive și recreaționale disponibile în zonă, cât și în incintă.

„Am creat un concept unic la nivel național, care îmbină un amplasament de excepție, în mijlocul naturii dar și aproape de toate atracțiile turistice din regiunea Brașovului, un retreat unic de vile tip chalet scandinav, cu spații mari vitrate, precum și o multitudine de facilități și opțiuni de relaxare și petrecere a timpului liber, rezultând un concept turistic integrat. Radisson Blu Grand Mountain Resort Brașov va fi un etalon pentru zonă dar și pentru România și va duce la creșterea vizibilității zonei Brașov în rândul turiștilor internaționali”, a declarat Ionuț Nicolescu, fondator Grand Development.

Brașovul și regiunea învecinată se plasează în topul destinațiilor turistice din România, oaspeții noului resort Radisson Blu urmând să aibă la dispoziție o multitudine de opțiuni de petrecere a timpului liber, de la zeci de kilometri de pârtii perfecte pentru practicarea sporturilor de iarnă, la vizite în numeroasele sate medievale din inima Transilvaniei, tururi în centrul istoric al orașului Brașov sau la Castelul Bran – reședința contelui Dracula – aflat la o distanță de mai puțin de 30 de minute.

 

energyexpo - AXXIS Nova Resort & SPA