Diehl Controls închiriază 18.000 mp în CTPark Brașov

Diehl Controls, un producător global de top în domeniul high-tech, a închiriat 18.000 de metri pătrați în cadrul proiectului industrial CTPark Brașov, care va fi finalizat în a doua parte a anului 2024.

Compania va investi 15 milioane de euro într-un centru de cercetare și dezvoltare, alături de o unitate de producție. Pe parcursul unui deceniu, investiția ar urma să crească până la 40 de milioane de euro.

Parcul de business dezvoltat de CTP la Brașov ar urma să aibă o suprafață închiriabilă totală de 50.000 de metri pătrați. Diehl Controls va crea inițial 200 de locuri de muncă, însă în următorii 5 ani va ajunge la 600 de angajați.

„Considerăm România o țară competitivă în Europa Centrală și de Est, cu angajați calificați, potențial pentru industria ingineriei, o țară care oferă atât stabilitate, cât și securitate pentru dezvoltarea businessului. De asemenea, colaborarea cu InvestRomania a facilitat procesul nostru decizional. Brașovul este situat strategic în centrul României, are infrastructură foarte bună și este o destinație industrială preferată, beneficiind și de access la forță de muncă înalt calificată. Toate acestea au fost criterii importante pentru noi atunci când am selectat locația pentru noua noastră investiție. Prin acest proiect ne propunem să contribuim pe termen lung la dezvoltarea economică viitoare a orașului Brașov și a restului regiunii”, a precizat Josef Fellner, CFO al Diehl Controls.

Compania mai are două fabrici în Europa în care lucrează aproape 2.000 de oameni.

„Decizia Diehl de a stabili o operațiune aici este încă o confirmare a poziției strategice a României în Europa și a acreditărilor sale remarcabile ca destinație de nearshoring, atât pentru spațiile logistice, cât și pentru producție”, a adăugat Ana Dumitrache, country head CTP România.

Portofoliul CTP din România include proiecte în 15 orașe cu o suprafață închiriabilă totală de peste 2,3 milioane de metri pătrați.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA