U•Center 2 își consolidează poziția ca unul dintre cele mai importante hub-uri IT din București.

Alex Moldovan

, Real News

Forte Partners anunță semnarea unui acord prin care Cognyte, lider global în soluțiile de software de analiză investigativă, închiriază 1.600 de metri pătrați de spații de birouri, asistat de CBRE, în U•Center 2.

„U•Center 2 are caracteristicile potrivite pentru a-l transforma în noul sediu ideal pentru Cognyte România”, a declarat Răzvan Duică, Director General Cognyte România. „Suntem încântați să ducem experiența noastră de lucru la următorul nivel, într-o clădire de birouri de ultimă generație, aproape de centrul orașului, cu acces ușor la transportul public și cu unul dintre cele mai bune parcuri din București situat chiar vizavi. Centrul nostru local de cercetare și dezvoltare este în creștere și așteptăm cu nerăbdare să aducem forța noastră de muncă în expansiune în această clădire de primă clasă”.

Odată cu acest nou acord de închiriere, clădirea de birouri U•Center 2, inaugurată de Forte Partners în septembrie 2023, își consolidează poziția ca unul dintre cele mai importante hub-uri IT din București. Peste 32.000 de metri pătrați din totalul de 35.000 mp GLA sunt în prezent închiriați, cea mai mare parte către companii puternice din domeniul IT & Tehnologie.

„Le urăm bun-venit celor de la Cognyte în U•Center 2. Faptul că o companie de această talie și cu un astfel de obiect de activitate a ales proiectul nostru de birouri ne onorează”, a declarat Elena Tecuță, Office Leasing Manager în cadrul Forte Partners. „Dezvoltăm fiecare nouă clădire cu gândul de a adăuga noi facilități și caracteristici față de proiectul nostru anterior. Gradul înalt de digitalizare, sustenabilitatea, eficiența energetică și mediul sănătos de lucru sunt doar câteva dintre punctele forte ale U•Center 2, iar alegerea clădirii noastre de către Cognyte reprezintă, pentru noi, o validare a strategiei pe care o avem în privința dezvoltării de proiecte office”, a adăugat Elena Tecuță.

Recent, Forte Partners a obținut certificarea LEED v4 Platinum pentru U•Center 2, în urma evaluării în funcție de opt criterii și anume localizare și transport, sustenabilitatea proiectului, eficiența consumului de apă, eficiența energetică și a climatizării, materiale și resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovație și prioritate regională.

„Cerințele specifice ale Cognyte ne-au determinat să lucrăm într-o echipă extinsă pentru a asigura o înțelegere și o implementare fără cusur. U•Center 2 este o clădire cu o specificație tehnică de înaltă calitate, iar Forte Partners a completat echipa prin abordarea flexibilă și soluțiile creative. Această tranzacție este un rezultat care ilustrează eficiența unei colaborări orientate spre bunăstarea utilizatorului final de spații de birouri”, au explicat Vlad Damian și Anca Păuna, reprezentanți ai CBRE România.

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA