Adventum continuă parteneriatul cu Genpact în cea mai mare tranzacție din ultimii 10 ani

Alex Moldovan

, Real News

Grupul Adventum, manager de fonduri cu sediul în Ungaria, a anunțat extinderea parteneriatului cu Genpact Romania, filiala românească a unei companii globale de servicii profesionale. Părțile au reînnoit acordul de închiriere pentru birourile situate în Hermes Business Campus, un complex de birouri situat în partea de nord a Bucureștiului.

Griffes, companie românească de consultanță, a facilitat tranzacția ce a condus la încheierea unui acord de închiriere care depășește, ca durată, anul 2032. Rezultatul de succes încununează eforturile depuse de ambele părți pe parcursul unei perioade de peste un an.

Grupul Adventum, un manager de fonduri cu accent pe investiții imobiliare în piața CEE, a fost înființat în 2006 și este deținut în întregime de către management. Adventum pune accent pe sustenabilitate, cu active totale gestionate de 1 miliard de euro. În 2021, compania de bază a Grupului, Adventum International Ltd., a achiziționat Hermes Business Campus de la dezvoltatorul belgian Atenor, iar recent a anunțat planuri de anvergură de modernizare a parcului si aducerea acestuia la nivelul Excellent In-Use V6, conform standardului de certficare BREEAM.

„Prin această implicare de lungă durată, Adventum își arată interesul profund în viața comunitații chiriașilor noștri și în portofoliul pe care îl gestionăm. Echipa noastră este angajată să ofere randamente remarcabile investitorilor noștri. Acordul de închiriere extins pentru acest spațiu impresionant este o dovadă a încrederii noastre în produsele de birouri, în care am crezut cu tărie de la început”, a explicat Marcell Mihalyfi, Partener și Head of Asset Management la Adventum.

„Continuarea parteneriatului cu Adventum reconfirmă angajamentul nostru de a continua investițiile și creșterea în Romania. Oamenii noștri sunt în centrul tuturor acțiunilor Genpact, așa încât dorim să le oferim un spațiu de lucru care să stimuleze creativitatea și inovația, creând în același timp valoare pentru piața românească și pentru clienții noștri”, a declarat Alexandru Stoenescu, Country Leader pentru Genpact România și Bulgaria.

Echipa Griffes a coordonat procesul către un rezultat reciproc avantajos care să răspundă realităților unei piețe de birouri extrem de agitate. „Am început discuțiile și am schimbat primele idei despre cum să conturăm mai bine acest parteneriat acum mai bine de 1 an. Am realizat o strategie sofisticată pentru a oferi proprietarului un acord de închiriere solid, ținand cont in același timp de obiectivele setate și de flexibilitatea cautată de cel mai mare chiriaș din piață.

Zona Dimitrie Pompeiu a anunțat un amplu proces de reamenajare urbană începând cu mijlocul anului 2024, iar Primăria a lansat deja licitația pentru achiziția studiului de fezabilitate. Procesul semnificativ de reconfigurare va include o nouă șosea care va conecta șoseaua Pipera, Bulevardul Dimitrie Pompeiu și Strada Fabrica de Glucoză, precum și o facilitate Park&Ride. Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi lărgit la 4 benzi, 2 pentru fiecare direcție, linia de tramvai va fi extinsă, conectivitatea îmbunătățită, iar pistele pentru biciclete și trotuarele vor fi complet reînnoite.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA