Impact, proiecte cu valoare de aproape 1 miliard de euro până în 2028

Dezvoltatorul imobiliar Impact are planificate pentru următorul deceniu investiții în proiecte cu o valoare combinată de 950 de milioane de euro, au anunțat reprezentanții companiei.

Investiția cea mai mare va fi făcută în Greenfield Baneasa, proiect unde se vor mai adăuga încă 4.591 de apartamente pentru o valoare estimată de aproape 509 milioane de euro. Proiectul include 192 de apartamente aferente Fazei 3 care se vor finaliza în cursul anului 2019. În Greenfield au fost construite până acum peste 2.300 de locuințe care au atras peste 4.500 de locuitori.

Compania construiește în prezent și proiectul rezidențial premium Luxuria Domenii. Complexul va fi dezvoltat în trei etape, fiind prevăzute 630 de apartamente. Întreaga valoare a proiectului se ridică la peste 107 milioane euro.

Impact mai are în plan ridicarea de apartamente în noi proiecte pe Barbu Văcărescu (898 apartamente), Constanța (660 de apartamente) și Ghencea (1.437 apartamente). Reprezentanții companiei spun că pentru proiectul din Ghencea și-ar dori să replice modelul Greenfield, însă actualul nivel al prețurilor nu ar oferi condițiile propice pentru demararea proiectului acum.

În total, dezvoltatorul și-a propus să finalizeze 8.216 apartamente în 10 ani.

Planurile Impact nu se opresc aici, existând interes pentru achiziția de noi terenuri în Capitală. Compania explorează și varianta investiției în segmentul de birouri, însă doar în provincie.

”Piața birourilor este foarte aglomerată în București, este o piață a chiriașilor, unde chiria stagnează”, a spus Bogdan Oșlobeanu, general manager Impact. Acesta a menționat Iași ca o piață cu condiții favorabile pentru investițiile în birouri. ”Credem că prețurile pe platformele industriale sunt supraevaluate”, a mai spus Oșlobeanu.

Răzvan Ionescu, director de marketing Impact, a spus că ”ne uităm la terenuri cu conectivitate bună și suprafață mare”.

Managerul general al Impact a declarat pentru Real Estate Magazine că terenurile pentru noile investiții în rezidențial sunt deja cumpărate, iar ca schemă de finanțare se va merge pe corporate finance cu implicarea sistemului bancar sau pe bază de project finance. Totodată, o altă sursă de finanțare o reprezintă și veniturile efective obținute din vânzarea apartamentelor.

Între timp, Impact a anunțat că în proiectul Luxuria Domenii Residence a atins o rată de precontractare de 47% pentru prima fază. Cele mai populare s-au dovedit studiourile și garsonierele cu 30% din precontractări și apartamentele cu două camere – 55% grad precontractare. Reprezentanții dezvoltatorului spun că primul val de achiziții a fost făcut de investitori care vor intenționa să închirieze ulterior locuințele. Impact va livra în prima etapă trei blocuri cu 232 de apartamente până la începutul anului 2020. În proiectul din Domenii, Impact va investi masiv și în partea de tehnologie și senzori inteligenți.

”Cred că noi vom genera un trend în piață”, a spus Ionescu referitor la tehnologia care se va implementa în viitoarele apartamente. Impact va construi chiar și un apartament demo pentru ca cei interesați să testeze facilitățile de tip ”smart” din imobil.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply