Impact Developer & Contractor, profit de 8,7 milioane lei în S1

Ovidiu Posirca

, Real News

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a anunțat un profit de 8,7 milioane de lei în primul semestru al anului, în scădere cu 47% față de perioada similară a anului trecut, când rezultatul net a fost de 16,4 milioane de lei.

Compania a vândut 133 de locuințe și a încheiat precontracte pentru alte 260 de locuințe în primul semestru al anului.

Impact a continuat activitățile de construcție și vânzare, cu accent pe proiectele rezidențiale Greenfield și Luxuria.

Soin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor, notează că perioada a fost „dificilă” din cauza celor două luni de lockdown și a crizei cauzate de virusul COVID-19.

„Comportamentul de achiziție de locuințe a căpătat noi valențe, mai ales în contextul crizei COVID, dar și a programului Noua Casă, care încurajează cumpărătorii să se orienteze spre locuințe mai spațioase, de o calitate mai bună, ridicând astfel nivelul de trai al românilor”, a spus Apostol, potrivit unui comunicat.

În primul semestru au fost înregistrate vânzări totale de 65,8 milioane lei, din care aproape 63% în proiectul Greenfield și restul în complexul Luxuria. Valoarea precontractelor de vânzare-cumpărare este de 146,28 milioane lei.

În cea de-a doua jumătate a anului, dezvoltatorul român are în plan finalizarea fazei a doua din Luxuria (268 apartamente) și continuarea lucrărilor la faza a treia (130 apartamente). Impact va demara și faza a patra de dezvoltare în Greenfield și prima fază de construcție a proiectului rezidențial Boreal Plus din Constanța.

La finalul lunii iunie, prețul pe acțiune era de 1,49 lei, nivel similar cu cel înregistrat la finalul lunii decembrie 2019.

Impact are în prezent o capitalizare bursieră de peste 384 milioane de lei, potrivit celor mai recente date disponibile pe Bursa de Valori București.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply