Bucureștiul, pe radarul investitorilor din sectorul hotelier

Bucureștiul s-a află pe poziția 5 din 20 de orașe din Europa Centrală și de Est (ECE) din punct de vedere al interesului principalilor operatori de a investi în perioada următoare în noi facilități hoteliere, relevă un sondaj realizat de Cushman & Wakefield.

În afara Capitalei, operatorii și-au mai exprimat interesul pentru Cluj-Napoca și, totodată, pentru destinațiile de pe litoral și stațiunile românești.

„Piața hotelieră din București atrage o atenție semnificativă din partea operatorilor internaționali care doresc să-și consolideze poziția sau să-și crească cota de piață. Revenirea robustă și atractivitatea crescândă a orașului reprezintă o oportunitate interesantă pentru diversificarea ofertei și pentru aducerea unor branduri de lux mai accesibile, acoperind astfel un gol care există în prezent pe piața hotelieră din București. În plus, prezența scăzută a brandurilor hoteliere internaționale pe litoralul românesc oferă oportunități pentru operatorii hotelieri datorită potențialului ridicat”, a explicat Sevda Cadir, Senior Hospitality Consultant, CEE & SEE la Cushman & Wakefield.

Piața hotelieră din București a crescut în primul semestru, venitul mediu al hotelurilor consemnând un avans de peste 43% față de aceeași perioadă din 2022. Totodată, sectorul a atins nivelurile pre-pandemice, evoluție determinată de o creștere a tarifului mediu net cu aproape 11% față de S1 2019 și cu 27% față de S1 2022. Rata de ocupare s-a majorat, de asemenea, cu aproximativ 13% în S1 2023 față de S1 2022.

La nivelul regiunii, cele mai atractive orașe pentru operatorii hotelieri pe lângă București sunt Budapesta, Praga, Varșovia și Cracovia.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA