SPEEDWELL achiziționează un nou teren în Timișoara, pe malul râului Bega

Alex Moldovan

, Real News

Terenul este destinat dezvoltării celui de-al doilea proiect de tip mixed-use al companiei la nivel local. Suprafața totală a terenului este de 24.217 mp și va fi folosită pentru dezvoltarea de spații rezidențiale, de birouri și comerciale. De asemenea, terenul prezintă clădiri existente cu o suprafață construită de aproximativ 33.000 mp.

Cu o reputație solidă pe piața imobiliară într-unul dintre cele mai dezvoltate orașe din România, SPEEDWELL își continuă planul de creștere prin achiziționarea unui teren pe care se află fosta fabrică de textile, 1 IUNIE S.A. Acesta este situat în apropiere de centrul Timișoarei, pe strada Peneș Curcanul nr. 6.

“Timișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, un oraș universitar, modern, ce a atras multă atenție, mai ales în ultima perioadă. Suntem bucuroși că am creat deja o tradiție în dezvoltarea de comunități puternice care pot beneficia de facilitățile necesare. De exemplu, aeroportul din Timișoara se află la doar 15 minute distanță de noua adresă. Asemănător cu primul nostru ansamblu mixed-use din Timișoara, PALTIM, și viitorul ansamblu va avea ieșire la malul râului Bega. Fiind foarte aproape de centru, viitorii locatari se vor putea deplasa pe jos către școli, centre comerciale și parcuri.”, a declarat Didier Balcaen, CEO și co-fondator SPEEDWELL.

“Cu siguranță nu este o coincidență între cea de-a doua investiție a noastră în Timișoara și recunoașterea culturală oficială a orașului. Continuăm să credem în potențialul extraordinar al orașului și suntem, de asemenea, conștienți de moștenirea ansamblului din fosta fabrică 1 IUNIE. Similar cu ce am realizat cu PALTIM, proiectul nostru cu destinație mixtă din Timișoara ce include spații rezidențiale, de birouri și comerciale, noul proiect va oferi valoare adăugată rezidenților. Ne-am creat un angajament puternic față de calitate și sustenabilitate, iar amplasarea excelentă a terenului, aproape de centrul Timișoarei, oferă acces direct către componenta istorică, dar și către frumusețea naturală a orașului.”, a declarat Jan Demeyere, arhitect și co-fondator SPEEDWELL.

Încă în stadiu de concept, noul proiect va cuprinde facilități mixte, precum spații rezidențiale și de birouri, dar și pentru unități mici de producție, magazine, spații culturale și de recreere. Scopul este de a crea o nouă comunitate, dar și de a duce mai departe moștenirea culturală și istoria industrială a locului. Regenerarea zonelor urbane cu respectarea istoriei și a culturii locale, dar și pregătirea acestora pentru un nou viitor în care arhitectura contemporană este realizată la scară umană a devenit deja parte din ADN-ul SPEEDWELL.

 

 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA