Iulius negociază un parteneriat imobiliar cu Oil Terminal în Constanța

Compania Oil Terminal, operator specializat în transportul petrolului, a anunțat demararea negocierilor cu o firmă din cadrul dezvoltatorului român Iulius pentru un teren din Constanța under ar urma să fie demarată o investiție imobiliară.

Acționarii Oil Terminal au hotărât pe 2 martie că „se aprobă demararea negocierilor cu Iulius Real Estate S.R.L. în vederea constituirii unui parteneriat pentru valorificarea terenului în suprafață de 38 ha situat în Secția Platforma Nord, corp A si corp B”. Decizia companiei controlată majoritar de către statul român a fost publicată pe Bursa de Valori București.

Terenul se află lângă Gara CFR Constanţa și are acces la infrastructură rutieră și de utilități. În luna august 2022, Oil Terminal menționa ca posibile soluții de investiții pentru teren dezvoltarea de locuințe, un parteneriat public-privat pentru un proiect mixt sau investiții în producția de energie verde.

Dezvoltatorul Iulius s-a specializat pe dezvoltarea de proiecte mixte în Iași și Timișoara, iar în prezent pregătește demararea unei investiții de regenerare urbană în Cluj-Napoca. Compania fondată de către Iulian Dascălu are unul dintre cele mai mari portofolii de birouri și centre comerciale în orașe regionale.

Acțiunile Oil Terminal scăzuseră cu 4,11% la 0,14 lei, în apropierea închiderii sesiunii de tranzacționare de miercuri la BVB.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA