Iulius, împrumut de 72 de milioane de euro pentru birouri verzi la Iași

Iulius Holding a obținut un împrumut de 72 de milioane de euro de la IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale. Compania va dezvolta un complex IT ecologic, cu o suprafață de 60.000 metri pătrați la Iași.

Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii românești având sediul în România. Banii au fost atrași de Palas Campus, o subsidiară a grupului Iulius.

„Obținerea unui împrumut sindicalizat pentru proiecte ecologice din partea IFC pentru proiectul Palas Campus, primul împrumut de acest gen din România, constituie o confirmare a principiilor de dezvoltare sustenabilă și a politicilor operaționale care se află la baza acestui proiect. Aceste eforturi vor deschide noi orizonturi pentru comunitatea de afaceri, în ceea ce privește investițiile internaționale”, spune Iulian Dascălu, președinte Iulius Holding.

Noul complex de birouri va primi certificarea EDGE din partea IFC. Clădirile care au această certificare utilizează cu cel puțin  20% mai puțină energie și mai puțină apă decât clădirile obișnuite.

La Iași, Iulius a dezvoltat complexul mixt Palas, care include un mall și clădiri de birouri, în urma unei investiții de peste 300 de milioane de euro. Compania este implicată și în proiectul mixt din zona Romexpo, unde dezvoltarea nu a fost demarată încă din cauza unor probleme privind statutul legal al terenului. 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply