Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

Manchester are un trecut puternic înrădăcinat în mișcarea industrială și în epoca modernă, cu un accent deosebit pe artă și textile. Toată această istorie bogată a servit ca sursă de inspirație majoră pentru multe dintre interioarele caselor din orașul britanic. În acest stil a fost amenajat și un apartament din zona centrală, unde se regăsesc piese clasice în combinație cu elemente cu adevărat inovatoare.

LUXXU

Intrare cu bun-gust 

Construit ca un atrium amplu, holul de la intrare explorează fundalul cultural al orașului, punând accentul pe designul încărcat de artă și pe elementele clasice moderne. Schema de culori constă în nuanțe de alb, maro, auriu și gri.

Chiar la intrare, o consolă, o lampă de masă și o oglindă rotundă decorativă deschid drumul spre restul casei. Zona de lounge continuă atracția distinctivă prin evidențierea canapelei cu un design neutru tapițat, cu o formă mai rotundă și o masă de sprijin suplimentară. Această canapea modernă este completată de alte piese, precum masa centrală și o lampă de perete.

Scara în formă de U evocă atât un sentiment de tradiționalitate, cât și un aer de modernitate, iar în centrul cadrului se regăsesc elemente suspendate care creează un peisaj simbolistic pentru putere.

F2 copy 1024x834 - Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

 

Bucătărie în stil industrial 

Bucătăria a fost amenajată în stil industrial, însă dispune de un număr impresionant de elemente moderne. Dulapurile elegante au fost vopsite într-o nuanță mai închisă, dar subtilă, care este pusă în valoare de mânerele de colecție, o serie de piese cu motive inspirate de structura atomului. Blatul insulei de bucătărie realizat la comandă, cu exterior din marmură și interior din lemn, adaugă un plus de rafinament, fiind iluminat de lămpi suspendate. Scaunele de bar, din catifea gri și piele cu detalii din alamă, augmentează atmosfera creată în încăpere.

F3 copy 1024x836 - Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

O sufragerie elegantă 

Deși este modestă ca dimensiuni, această sufragerie plină de farmec este dotată cu o multitudine de elemente de design ostentative. În timpul servirii mesei se poate admira orizontul orașului. În plus, masa de sufragerie dreptunghiulară și scaunele evocă în mod somptuos confortul și luxul. Un corp suspendat din alamă placată cu aur combinată cu tuburi fine din sticlă de cristal cu caneluri emană o senzație naturală de cascade în încăpere. De la căptușeala din lemn la accentele translucide, se pot găsi detalii geometrice suplimentare în bufetul amplasat chiar lângă fereastră.

F4 copy 1024x834 - Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

Birou cu aspect clasic 

Spre deosebire de alte încăperi , biroul reflectă o atmosferă sobră, dar totuși extrem de clasică, cu nuanțe de culori mai puternice. Mobilierul de colecție, reprezentat de scaun și de masa de birou, este completat de un fotoliu confortabil. Acest fotoliu din catifea de un albastru mai închis cu nuanțe verzui a fost conceput pentru a fi expresia supremă a relaxării și stării de bine. Tot aici, tavanul este prevăzut cu un corp de iluminat suspendat, o piesă de formă circulară menită să evoce senzația de cascadă.

F5 copy 1024x834 - Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

Decorațiuni moderne în living room 

Livingul este poate cel mai bine descris prin tavanele înalte și decorațiunile moderne. Ferestrele din podea până în tavan permit pătrunderea unei mari cantități de lumină naturală. Canapeaua cu tonurile sale îndrăznețe și forma ușor curbată devine o piesă stelară pentru relaxare și socializare cu prietenii, alături de fotoliile confortabile. Poziționată chiar în mijloc, masa modulară face o impresie deosebită, elementele sale din marmură și alamă completând foarte bine cadrul. Covorul inspirat de fenomenele meteorologice a fost, de asemenea, adăugat în acest decor pentru o notă contrariantă. Nu în ultimul rând, o bibliotecă masivă și un perete din marmură potențează valoarea estetică a întregii încăperi.

F6 copy 1024x835 - Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

Dormitor în stil sofisticat 

Dormitorul extrem de modern este alcătuit dintr-o serie de elemente luxoase și personalizate. La intrarea în cameră se remarcă o trinitate sofisticată formată dintr-o comodă, o oglindă și o lampă de perete. Mergând mai departe, însă, piesa de bază devine patul, care pune în valoare tehnicile impecabile de măiestrie ale LUXXU, care a realizat amenajarea locuinței. Acesta prezintă o schemă cromatică neutră și este realizat din piele, fiind un pat demn de un rege. În completarea lui se află noptierele personalizate, sofaua și lampa de perete. O piesă de iluminat suspendată desăvârșește această secțiune a dormitorului, cu detaliile sale extravagante.

Dormitorul matrimonial este dotat inclusiv cu o zonă de divertisment și de relaxare. Cât despre baia aferentă, aceasta prezintă uși din sticlă și alamă, precum și feronerie din marmură. Mânerul este o piesă exclusivistă care denotă un sentiment de raritate și puritate, potrivindu-se cu esența cosmopolită a decorului dormitorului.

F7 copy 1022x1024 - Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

Dressing cu dimensiuni generoase 

O locuință de lux nu ar fi completă fără o zonă de dressing extrem de generoasă. Astfel, designerul a optat să pună în lumina reflectoarelor o colecție care îmbină note de design industrial cu accente Art Deco, dar cu un caracter mai misterios. Spre exemplu, dulapul masiv acoperă cea mai mare parte a spațiului pe lateral. Această soluție de depozitare modulară este realizată din materiale rafinate, precum furnirul din rădăcină de nuc, piele neagră, lemn lăcuit negru, alamă și sticlă fumurie.

F8 copy 1024x834 - Prestigiosul apartament din Manchester, cu piese clasice și inovatoare

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.46.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA