Apartamentul „Etern” din Paris, cu design clasic și contemporan

Apartamentul parizian „Eternel”, situat pe bulevardul George V, promite să spună o poveste prin fiecare colțișor, prezentând concomitent un design contemporan și clasic. Odată ce pășești în această locuință, nu mai puțin de șase spații comune și două dormitoare matrimoniale cu băi proprii te invită într-o adevărată călătorie de explorare. Cu o structură arhitecturală clasică, acest apartament reinterpretează natura și culturile lumii prin intermediul materialelor, culorilor și formelor remarcate în selecția de mobilier și decorațiuni.

Home Society Paris House Living Room 1 copy 1024x576 - Apartamentul „Etern” din Paris, cu design clasic și contemporan Home Society Paris House Living Room 2.0 copy 1024x576 - Apartamentul „Etern” din Paris, cu design clasic și contemporan

„Pământul”, „Măslinul” și „Pădurea” au fost trendurile sezonului 21/22 alese pentru a contura acest proiect frumos, ce reflectă personalitatea tinerei cu un mod de viață vibrant care este proprietara acestui imobil.

Drept urmare, strategia a fost aceea de a lăsa aceste tendințe să conducă designul, alegând și combinând materiale care să rezoneze unele cu altele, ceea ce a contribuit la crearea unei atmosfere calde, tactile și armonioase în întreaga casă.

Simplitate și note naturale în design chiar de la intrare

La fel ca un jingle muzical, această zonă primitoare încântă prin simplitate, reușind să se distingă ca un fel de motto pentru călătoria care urmează. Simplitatea poate fi observată și în paleta cromatică caldă, inspirată de natură, care te face să te simți bine venit încă de când intri în casă. Tot aici este poziționată o consolă cu textură de marmură, completată de două scaune cu tapițerie în tonuri pământii și o oglindă cu o ramă unică la nivel de design.

După traversarea holului de la intrare, pătrunzi într-un living larg și deschis, locul perfect pentru a te relaxa în compania plăcută a familiei și prietenilor.

Pentru a crea acest living cu aspect clasic contemporan, designerii studioului Home’Society au decis să combine diferite nuanțe de verde, maro și bej, amintind de razele soarelui și umbrele întâlnite într-o pădure.

Bogăție a culorilor ca într-o pădure

În partea opusă a livingului, câteva picturi îmbogățesc pereții luminați cu ajutorul unui sistem de aplice. Diversitatea de culori, materiale și texturi a acestui spațiu – incluzând tonuri de verde, țesături bej, alamă șlefuită și marmură verde-pădure – te duce cu gândul la bogăția unei păduri luxuriante.

Home Society Paris House Kitchen details copy 1024x571 - Apartamentul „Etern” din Paris, cu design clasic și contemporan Home Society Paris House Living Room 2 copy 1024x576 - Apartamentul „Etern” din Paris, cu design clasic și contemporan

Exact ca o supernovă, sufrageria apartamentului Eternel a fost proiectată pentru a promova o atmosferă luminoasă și de impact. Aici, mobilierul este compus dintr-o masă specială și scaune de dining realizate la comandă. Astfel, textura de marmură verde a blatului mesei se combină perfect cu catifeaua delicată a scaunelor mov.

Bucătărie inspirată de lumea florilor

Primula este prima floare care înflorește primăvara, simbolizând o existență veșnică. Este floarea care i-a inspirat pe designeri în amenajarea acestei bucătării, care împletește eleganța cu funcționalitatea, armonizând blatul din marmură verde și pardoseala de parchet în spic cu electrocasnicele și dulapurile cu textură de alamă patinată. Spațiul de socializare din această zonă încurajează interacțiunile între membrii familiei și alți invitați.

De asemenea, tânăra proprietară și-a exprimat dorința de a avea un birou cu bibliotecă: o încăpere unde să poată călători în toată lumea. Prin urmare, a fost creat un birou personalizat cu o bibliotecă deschisă încastrată, pe comandă. Soluția oferă un spațiu de depozitare și organizare pentru această cameră în care cărțile de colecție, diversele obiecte de artă și suveniruri de preț alcătuiesc o ambianță călduroasă, primitoare, luminoasă și veselă.

Home Society Paris House Entryway copy 891x1024 - Apartamentul „Etern” din Paris, cu design clasic și contemporan Home Society Paris House Living Office copy 1024x576 - Apartamentul „Etern” din Paris, cu design clasic și contemporan

Toaleta dedicată doamnelor joacă un rol vital ca o extensie a camerei de zi, astfel încât scopul designerilor a fost să se asigure că acest spațiu va fi la fel de plăcut și unic precum celelalte zone comune. Și această încăpere îmbină, la rândul ei, o varietate de texturi și nuanțe, fără a pierde din echilibrul ce se observă la nivelul întregului apartament.

Cu toate că apartamentul este încă în curs de amenajare, acesta reprezintă dovada vie a modului în care clasicul și contemporanul pot fi îmbinate armonios într-un proiect de design, valorificând fiecare colțișor al acestui superb cămin parizian cu suprafața de 412 metri pătrați.

Articol publicat inițial în Real Estate Magazine, Nr.45.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA