O.B.A Tower, un simbol al luxului și inovației pe piața rezidențială din România

Ovidiu Posirca

, Real Cover

Cu aproximativ 200 de locuințe planificate pentru livrare la nivel național anul acesta, O.B.A Different By Luxury are în plan creșterea constantă a afacerilor și prezența în cât mai multe orașe mari, inclusiv în București. În prezent, compania lucrează la proiectul rezidențial de lux O.B.A Tower în Mamaia Nord, una dintre locațiile strategice pentru dezvoltatorul din Constanța.

Bogdan Alexandru Onea, CEO al O.B.A Different By Luxury, consideră că seriozitatea și calitatea în toate etapele de dezvoltare, pornind de la concept la locuința mobilată, sunt esențiale pentru un investitor imobiliar cu perspectivă de creștere solidă. Acesta a prezentat, în interviul acordat Real Estate Magazine, strategia de dezvoltare, având șase proiecte rezidențiale în faza de construcție. Între acestea, cel mai ambițios este O.B.A Tower, despre care CEO-ul spune că va deveni un pol de atracție pentru zona Mamaia Nord datorită conceptului și designului exclusivist care răspund unei cereri tot mai sofisticate din partea cumpărătorilor. 

IMG 1969 copy 683x1024 - O.B.A Tower, un simbol al luxului și inovației pe piața rezidențială din România

Cum se poziționează O.B.A Different By Luxury pe piața imobiliară din Constanța și care este viziunea de dezvoltare a companiei?

Pasiunea pentru un design unic, diferit și de calitate a dat naștere conceptului inovator O.B.A Different By Luxury. Scopul nostru este de a ne diferenția prin calitate, atenție la detalii și multiple beneficii oferite clienților noștri.

O.B.A Different By Luxury nu este un simplu dezvoltator imobiliar, ci și o companie de top care asigură soluții complete pentru o gamă largă de activități din domeniul construcțiilor civile și industriale.

Suntem unul dintre cei mai de succes dezvoltatori imobiliari din Mamaia Nord, cu o experiență vastă în domeniul construcțiilor și cu scopul principal de a oferi comunității noastre confort, siguranță și condiții premium de locuire. Vă pot confirma că în cursul acestui an vom livra peste 200 de locuințe, în proiecte localizate în Mamaia Nord și Sebeș.

Good to know

Peste 200 de locuințe livrate în 2022

Ce proiecte are compania, în fază de dezvoltare sau planificare, în acest moment, pe piața locală?
Compania se află într-o continuă dezvoltare și în acest moment avem demarate șase proiecte rezidențiale. Astfel, toate proiectele noastre se bazează pe seriozitate, profesionalism, respectarea termenilor contractuali de începere și finalizare a lucrărilor și, nu în ultimul rând, de calitate. Acestea reprezintă elementele definitorii în tot ceea ce facem!

Pentru a atinge standardele de confort dorite de clienții noștri, colaborăm cu un număr mare de profesioniști, de la arhitecți creativi la ingineri pricepuți. Aceștia iau în calcul nevoile fiecărei zone unde se construiește, acordând o deosebită importanță întregului proces, de la concept până la finalizare.

Vedere noaptea copy 1024x939 - O.B.A Tower, un simbol al luxului și inovației pe piața rezidențială din România

Care sunt avantajele pe care le oferă Mamaia Nord pentru investițiile rezidențiale și cum vedeți dezvoltarea locației în anii următori?
Din punctul meu de vedere, Mamaia Nord a devenit cea mai apreciată și căutată zonă a litoralului românesc, fiind într-o dezvoltare accelerată. Datorită poziţionării excelente, cu un potenţial turistic de excepție, Mamaia Nord va fi una dintre cele mai bune locații pentru investiții, având un randament mult peste medie.

În ce fază vă aflați cu dezvoltarea O.B.A Tower și când previzionați că veți finaliza apartamentele? Ce abordare ați ales pentru amenajarea interioară a locuințelor și cum arată mixul de furnizori pentru finisajele de interior
O.B.A Different By Luxury pregătește startul construcției noului proiect rezidențial O.B.A Tower, un simbol al luxului și inovației, având ca element central lumina și suprafețele vitrate generoase.

Good to know

O.B.A Tower va fi gata la finalul anului 2024

Noul proiect imobiliar reprezintă un concept rezidențial nou, foarte îndrăzneț, despre care pot spune cu certitudine că va atrage toate privirile. O.B.A Tower este opțiunea pe care toată lumea o aștepta pentru o viitoare locuință, având un randament investițional foarte atractiv. Termenul de predare al acestui proiect este luna decembrie 2024.

Cărui tip de clienți vă adresați cu proiectul O.B.A Tower și ce strategie de prețuri implementați?
Satisfacția clienților noștri contează pentru noi mai mult decât orice atunci când concepem proiectele rezidențiale. Astfel, nevoile oamenilor ne stimulează să devenim mai buni, în fiecare zi. Ne adresăm clienților care înțeleg ceea ce noi le propunem și încercăm să le oferim. În esență, orice persoană care își dorește o locuință în noul nostru proiect este binevenită. Invităm cât mai multe persoane să ne viziteze pentru a afla despre noi, despre ceea ce facem și ceea ce le propunem în materie de standarde superioare de locuire.

2 6 copy 1024x576 - O.B.A Tower, un simbol al luxului și inovației pe piața rezidențială din România

Din punctul meu de vedere, există un grad de relativizare între conceptele de „scump” și „ieftin”. De exemplu, atunci când alegi o locuință, ai în gând mai mulți parametri de care trebuie să ții cont. Noi considerăm că ceea ce propunem este la un raport calitate-preț imbatabil. De aceea este important ca oamenii să ne viziteze, pentru a le putea prezenta portofoliul și experiența noastră. În plus, în proiectele noastre nu este vorba doar despre prețul pe metru pătrat, ci despre facilități, servicii și alte elemente conexe pentru un standard bun de locuire.

Cât de importante sunt facilitățile pentru îmbunătățirea experienței rezidențiale?
Pentru a atinge standardele de confort dorite de clienții noștri, luăm în calcul cererile fiecărei zone unde construim. În același timp ne asigurăm că fiecare clădire este formată din apartamente proiectate pentru un spectru larg de nevoi și, totodată, la un nivel ridicat din punct de vedere calitativ.

1.2.1 copy 1024x576 - O.B.A Tower, un simbol al luxului și inovației pe piața rezidențială din România

Realizăm îmbunătățiri permanente atât în ceea ce privește materialele de construcție, cât și în privința bugetului alocat pentru tehnologie, inovație și finisaje moderne, pentru ca funcționalitatea și confortul să fie la un nivel cât mai ridicat.

În toate proiectele noastre ne ocupăm să creăm clădiri cu design deosebit și cu funcționalități superioare, cu acces facil către principalele puncte de interes. Dotăm apartamentele și spațiile comune cu toate facilitățile necesare, astfel încât experiența clienților O.B.A să fie premium.

Cum gestionați costurile de construcție pentru proiecte, având în vedere creșterile generalizate la materiale și mâna de lucru? Vedeți o stabilizare a prețurilor în perioada următoare?
Este adevărat că inflația a avut un impact puternic și în acest domeniu, însă noi am căutat să nu intervenim semnificativ asupra prețurilor de vânzare oferite clienților noștri. Considerăm că inflația se va mai domoli în următoarea perioadă, iar puterea de cumpărare a populației nu va mai fi atât de afectată.

IMG 1985 copy 1024x683 - O.B.A Tower, un simbol al luxului și inovației pe piața rezidențială din România

În toată această perioadă, furnizorii noștri ne-au fost alături și împreună am găsit soluțiile optime pentru continuarea dezvoltării. Credem că prețurile se vor stabiliza și deja sunt semnale clare în acest sens, din discuțiile pe care le-am avut cu numeroși jucători din industria imobiliară.

Aveți o strategie de dezvoltare la nivel național în anii următori? Care orașe au cel mai mare potențial investițional pe segmentul rezidențial?
Vă pot menționa faptul că am conturat o strategie pe termen mediu. Construim deja în Constanța, Mamaia Nord și Sebeș, urmând ca în viitorul apropiat să începem un proiect în zona de nord a Bucureștiului. Vizăm, totodată, zone precum Brașov și Cluj-Napoca.

Good to know

București, Brașov și Cluj-Napoca, piețele noi vizate pentru investiții rezidențiale

Activitatea de dezvoltare imobiliară este doar o componentă a grupului de firme. Prin urmare, cu ajutorul echipelor și utilajelor noastre, oferim forță de muncă și asigurăm antrepriza altor dezvoltatori, ajutându-i să edifice diverse proiecte la nivel național.

Cum veniți în întâmpinarea cumpărătorilor care caută apartamente în scop investițional? Personalizați ofertele în cazul acestei categorii de investitori?
Încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri și să le oferim cât mai multe variante pentru achitarea unei locuințe. În principiu, avem o abordare flexibilă și ne putem adapta și decide foarte rapid în funcție de cerințele întâlnite în piață.

În general, persoanele care achiziționează un imobil în scop investițional dispun de cea mai mare parte din valoarea acestuia. Acestora le vom oferi o reducere substanțială de până la 20% din valoarea locuinței, după caz, în funcție de proiect și de momentul plății, pentru un avans de 95%. Considerăm că aceasta este o ofertă mai mult decât avantajoasă pentru cineva care dorește să mărească valoarea economiilor pe care le deține la un moment dat, investiția în imobiliare fiind, totodată, una dintre cele mai sigure.

 

Care este cea mai accesată metodă de plată în cazul clienților dumneavoastră și cât de flexibili sunteți din acest punct de vedere?
Considerăm că suntem foarte flexibili din acest punct de vedere și oferim soluții diversificate de plată, după cum urmează:

  • plată în rate la dezvoltator (până la cinci ani, personalizată în funcție de nevoile și specificul clienților);
  • plată în avans cu reducere (acordăm până la 20% reducere pentru plata în avans a minim 95% din valoare);
  • plată eșalonată până la finalizarea construcției;
  • plată prin credit bancar.

Toate aceste metode sunt accesate de către clienții noștri în cote destul de echilibrate, deoarece avem un mix diversificat de cumpărători cu nevoi și capital disponibil pe multiple niveluri.

Ce perspective de dezvoltare are piața rezidențială în orașe regionale precum Constanța și ce factori vor susține cererea în anii următori?
În cadrul O.B.A Different By Luxury, considerăm că litoralul va fi mereu un punct de atracție pentru investitorii din România. Adresabilitatea segmentului este mare atunci când ne referim la unități rezidențiale sau case de vacanță pe litoral. Practic, vizezi o plajă de cumpărători prezentă la nivel național, iar acest lucru a fost dovedit deja prin numărul foarte mare de clienți din țară care au cumpărat în această locație.

Suntem de părere că prețurile imobiliarelor din România sunt departe de a fi atins valorile maxime. Dacă observăm întreaga piață din Europa, România se plasează pe ultimele locuri la indicatorul prețului pe metru pătrat. Tocmai de aceea considerăm că există premise ca investițiile în imobiliare să fie foarte atractive pe termen lung, având în vedere și potențialul ridicat de dezvoltare economică la nivel național.

Ce hobby-uri aveți și cum se împletesc cu provocările conducerii unei afaceri imobiliare?
Timpul meu liber este oarecum limitat și, când am momente libere, prefer să le petrec cu cei dragi. În general, ca hobby, aleg întotdeauna sportul, deoarece mă deconectez pentru câteva ore de tot ceea ce ține de muncă și reușesc în același timp să mă mențin sănătos. De obicei aleg mersul la sala de fitness sau să joc fotbal cu prietenii mei, pentru că aceasta a reprezentat una dintre pasiunile mele din copilărie.

Un alt hobby pe care l-am descoperit odată cu începerea activităților în domeniul imobiliar ar fi cititul cărților motivaționale, pentru că suntem oameni și uneori ajungem să fim epuizați psihic sau să cedăm sub presiune. De asemenea, îmi place să citesc despre experiențele oamenilor de succes, întrucât consider că în fiecare moment există oportunitatea de a învăța ceva nou. Mai mult, în ultima perioadă aleg să investesc în diferite cursuri de dezvoltare personală.

Consider că aceste activități se împletesc perfect cu afacerile din domeniul imobiliar, deoarece reușesc simultan să mă relaxez și să descopăr lucruri noi.

Ce înseamnă, pentru dumneavoastră, acasă?
La modul general, acesta reprezintă locul în care trăiești alături de familie, în care te simți în siguranță și îți poți reîncărca bateriile. Însă pentru mine este mult mai mult decât atât. Mă refer la familia O.B.A Different By Luxury, pe care am creat-o de-a lungul anilor. Țin minte că am început cu câțiva oameni, ajungând azi să am o familie atât de mare, formată din oameni care contribuie în fiecare zi la îndeplinirea unui vis antreprenorial. Îi consider o familie deoarece depășesc alături de ei orice provocare inerentă unei afaceri într-un domeniu atât de dinamic precum cel imobiliar.

Articol de copertă publicat în Real Estate Magazine, Nr.45. 

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA