Pavăl Holding finalizează achiziția birourilor Dacia One

Ovidiu Posirca

, Real News

Pavăl Holding, proprietarul Dedeman, a finalizat achiziția proiectului de birouri Dacia One din București de la Atenor în schimbul a 50 de milioane de euro.

Clădirea are o suprafață închiriabilă de aproximativ 15.000 de metri pătrați și integrează și clădirea cunoscută sub numele Casa Cesianu, care a fost complet renovată. 

„Faptul că tranzacția s-a realizat într-un context marcat de pandemie confirmă încrederea investitorului în calitatea proiectului și potențialul pieței de birouri și contribuie la lichiditatea pieței locale de investiții. Estimăm că piața de tranzacții imobiliare comerciale din România a înregistrat un volum de peste 800 milioane de euro în 2021, aproape jumătate din volumul de achiziții implicând investitori din sau preponderent asociați regiunii Europei Centrale și de Est, inclusiv capital românesc”, a spus Robert Miklo, director investment services la Colliers, agenția care a intermediat vânzarea Dacia One.

Atenor mai dezvoltă în prezent apartamente și birouri pe piața din București. Pavăl Holding a ajuns la un stoc de birouri de 150.000 mp în urma noii achiziții.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA