Dedeman intră puternic pe piața birourilor: Cumpără The Office Cluj-Napoca după The Bridge

Ovidiu Posirca

, Real News

Dedeman, retailer-ul de bricolaj controlat de către frații Pavăl, a cumpărat proiectul de birouri The Office Cluj-Napoca, de la dezvoltatorii NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor.

Achiziția vine la mai puțin de un an după ce Dedeman a cumpărat proiectul de birouri The Bridge, din București, de la Forte Partners.

”Încheierea acestei tranzacții ne va permite să ne concentrăm pe investițiile actuale din ISHO și să ne lărgim orizontul pentru a putea identifica noi investiții”, a spus Șandor, care în prezent dezvoltă un proiect mixt la Timișoara.

Reprezentanții NEPI Rockcastle au adăugat că analizează vânzarea portofoliului de birouri din București și Timișoara. Compania mai deține proiectele Floreasca Business Park City, The Lakeview și Victoriei Office în București, dar și City Business Centre din Timișoara.

Proiectul The Office are o suprafață închiriabilă de circa 60.000 de metri pătrați. A fost finalizat în 2017 și este închiriat în întregime.

”Proiectul The Office reprezintă o alegere ideală pentru Dedeman și ne-a convins atât prin localizarea sa într-unul dintre cele mai importante și dezvoltate orașe ale țării, cât și prin standardele înalte de calitate și sustenabilitate pe care le îndeplinește”, a comentat Dragoș Pavăl, președintele Dedeman.

Companiile de consultanță JLL Romania, Reff Romania i-au asistat pe vânzători și compania Popovici Nițu Stoica & Asociații l-a asistat pe cumpărător. Colliers International a oferit suport adițional pentru NEPI Rockastle, iar PeliFilip pentru Mulberry.

Valoarea tranzacției este estimată la peste 100 de milioane de euro. În achizița precedentă, a birourilor The Bridge, Dedeman a plătit circa 150 de milioane de euro.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

One Comments

  • Vlad 02 / 05 / 2019

    Dupa ce au dat dovada de un management de extraordinar (de prost) cu lantul de magazine Dedeman, acum s-au gandit sa mai strice si cateva cladiri de birouri.

    Intr-un an trebe sa cauti portarii pe la The Office cum cauti angajatii printre rafturile de la Dedeman.

    Servicii excelente a la fratii Paval :))))

Leave a Reply