E-cadastru.ro, expertul în lucrări de cadastru, intabulare, proiectare și expertize MLPAT

Având o experiență îndelungată în piața de consultanță tehnică, echipa e-cadastru.ro oferă suport complet în realizarea lucrărilor de cadastru, intabulare, proiectare și expertize MLPAT in regiunea București-Ilfov pentru apartamente, terenuri și case, trasări teren și planuri de situație.

Experții e-cadastru.ro pregătesc toată documentația în vederea obținerii PAC, PUD, PUZ, PUG, a certificatului de urbanism sau a autorizație de construire.

Toate lucrările sunt executate cu aparatură modernă în conformitate cu legislația în vigoare, respectând normele emise de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Cadastrul și intabularea în domeniul rezidențial

O serie de operațiuni care implică un apartament au nevoie de cadastru și intabulare. Printre acestea se numără proceduri notariale cum ar fi succesiunea, obținerea unui credit, recompartimentarea interioară sau acorduri de donație sau vânzare-cumpărare a locuinței.

Cadastrul si intabularea sunt realizate de către un inginer cadastrist care gestionează întreaga lucrare.

Cadastrul este operațiunea tehnică prin care se face releveul unui apartament și se întocmește dosarul cadastral. În schimb, intabularea este procesul prin care se înregistrează  dreptul de proprietate pentru apartament în cartea funciară.

Este bine de știut că odată finalizate, operațiunile de cadastru și intabulare sunt permanente, fiind necesare actualizări doar în anumite situații.

Intabularea nu este o operațiune obligatorie, dar fără această procedură nu se va putea cumpăra/vinde o proprietate, fiind limitate și alte tipuri de acțiuni privind dreptul de proprietate.

Pentru un apartament de două camere, cadastrul și intabularea au un cost de 400 de lei pentru realizarea documentației la care se adaugă taxe de 120 de lei către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI). Costurile cresc progresiv în raport cu suprafața proprietății.

Intabularea unui teren are un cost de 950 de lei pentru documentație la care se adaugă taxe OCPI de 120 de lei. Realizarea documentației implică măsurătorile pe teren, prelucrarea datelor și depunerea dosarului.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA