Pipera Gardens Residence, proiectul-emblemă smart luxury & living al Ospinas în România

Dezvoltatorul Ospinas a mizat pe potențialul pieței imobiliare din București, finalizând în luna noiembrie cel de-al treilea proiect al său, în zona Pipera. În ansamblul cu 36 de case denumit Pipera Gardens Residence, compania a integrat finisaje de lux și soluții de eficiență energetică pentru un plus de confort în experiența de locuire. Javier Ospina, fondatorul Ospinas & Co. în România, și fiica sa, Ana Ospina, vorbesc într-un interviu acordat Real Estate Magazine despre proiectul recent livrat în nordul orașului și planurile de dezvoltare pe segmentul imobiliar de lux în București.

Povestea companiei de construcții și dezvoltare imobiliară Ospinas începe încă din 1932, în Columbia, la Medellin. După 88 de ani de activitate, Ospinas rămâne una dintre cele mai importante companii din America Latină, având la activ proiecte imobiliare emblematice, a căror suprafață totală depășește 1,6 milioane de metri pătrați.

Pe plan local, compania Ospinas & Co. SRL a fost fondată de către Javier Ospina în 1999, iar în prezent este condusă de Ana Ospina, fiica fondatorului continuând astfel tradiția de a transmite managementul companiei din generație în generație.

Ana Ospina a preluat conducerea companiei după ce a lucrat timp de cinci ani în departamentul financiar al unei multinaționale. Ea a obținut și un MBA de la instituțiile de învățământ IE Madrid și Cornell University.

DSC01061 - Pipera Gardens Residence, proiectul-emblemă smart luxury & living al Ospinas în România IMG 1022 - Pipera Gardens Residence, proiectul-emblemă smart luxury & living al Ospinas în România

Cum a decis Ospinas să dezvolte ansamblul Pipera Gardens Residence?
Am analizat piața în detaliu și am concluzionat că zona de nord, care a fost mereu foarte bună, se dezvolta la o rată foarte interesantă. De asemenea, construcția A3 a oferit locației o conectivitate suplimentară cu Capitala. Acesta este un avantaj al locației în comparație cu alte sectoare, astfel încât proiectul nostru este unul dintre cele mai bune din piață.

Ne-am gândit că ar fi interesant să dezvoltăm un proiect cu case de calitate la un preț rezonabil. Am descoperit că oferta pentru acest tip de case (cu asemenea caracteristici și calități) este nonexistentă în piață, iar din acest motiv credem că proiectul nostru este unicat în segmentul său.

Care sunt beneficiile pentru comunitatea de rezidenți și ce opțiuni există pentru personalizarea locuinței?
Ansamblul Pipera Gardens reprezintă combinația ideală dintre liniștea naturii și facilitățile oferite de oraș, fiind situat între pădurile Băneasa, Crețulescu și Andronache. Proiectul este format din 36 de case, fiecare casă având propria curte prevăzută și cu locuri de parcare, în cadrul unui complex ce dispune de stradă cu acces privat.

Prețul unei case este de 283.000 de euro + TVA, însă ca o ofertă de lansare, compania pune la vânzare primele zece case la prețul de 245.000 de euro + TVA, cu aceleași finisaje de lux inițiale. Strategia noastră prevede vânzarea caselor în trei etape.

Complexul a fost finalizat în noiembrie 2020 și include locuințe cu cinci-șase camere în suprafață totală construită de 205 metri pătrați. Acesta a fost dezvoltat pe baza unui joint venture între Ospinas și Libra Bank.

În plus, Ospinas se află printre puținii dezvoltatori care le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a-și personaliza în totalitate finisajele din casă. Proiectate și dezvoltate cu cele mai bune materiale de pe piață, precum și cu o atenție deosebită la detalii, casele din complexul Pipera Gardens sunt concepute special pentru familiile care doresc să trăiască într-un mediu exclusivist și relaxat.

Cât de eficiente sunt locuințele din punct de vedere al consumului de resurse?
Arhitectura unică a ansamblului Pipera Gardens oferă celor 36 de locuințe echilibrul perfect între lux și eficiență. Suprafețele vitrate mari, cu ferestre de sticlă de ultimă generație, unele dintre acestea întinse între pardoseală și tavan, conferă nu doar multă luminozitate, dar asigură și un nivel de eficiență ridicat, minimizând pierderile de energie. În plus, sistemul de încălzire prin pardoseală reduce cu până la 30% costurile de încălzire prin comparație cu sistemele clasice.

Mai mult, toate casele dispun de izolare termică și fonică individuală, oferind intimitate tuturor încăperilor din interior. Personalizarea camerelor și finisajele deosebite asigură confortul ideal în casă.

Ce tip de public vizați cu Pipera Gardens?
Proiectul este adresat segmentului upper middle class, dedicat cu precădere familiilor care vor să trăiască într-un mediu exclusivist și relaxat. Țintim de asemenea executivi, liber profesioniști și antreprenori. Am inclus în fiecare casă o cameră de hobby care poate fi convertită ușor într-un birou pentru munca de acasă. Decizia aceasta a fost oportună având în vedere că numeroase familii și angajați tineri vor începe să caute proprietăți care să le ofere toate condițiile pentru munca de acasă, în locații cu teren suficient și pentru alte activități de petrecere a timpului liber.

Cumpărătorii noștri apreciază stilul arhitectural al locuințelor. Pentru design și finisaje am colaborat cu Sorana Leru de la studioul Miso Architects. Ea ne-a ajutat cu soluții de design interior extraordinare.

Pentru acest proiect, Ospinas a lucrat timp de un an de zile cu arhitectul român Laura Băloiu și studioul de arhitectură spaniol NB90 Arquitectura. Prin această colaborare am vrut să obținem cele mai bune idei din ambele țări, în materie de design, dar și de concept efectiv.

Ce proiecte ați mai livrat pe piața din București?
Primul proiect al companiei a fost Regina Elisabeta 28, o clădire de birouri din centrul Capitalei, situată în apropierea parcului Cișmigiu. În 2016, compania a dezvoltat Occidentului 40, o clădire rezidențială de lux formată din 20 de apartamente. Am colaborat cu birouri de arhitectură importante și am fost entuziasmați să creăm un proiect în care familiile pot locui în cele mai ridicate condiții de confort.

Pentru Ospinas, fiecare proiect este diferit, însă toate sunt unite de aceeași filosofie: design, calitate și preț. Compania dezvoltă calitate pentru a oferi o experiență de smart living în fiecare proiect.

Are Ospinas Group noi investiții planificate la nivel local?
Ne aflăm în faza de planificare a dezvoltării unei clădiri rezidențiale în zona Obor. Va fi un complex rezidențial tip boutique cu 27 de apartamente într-o clădire elegantă din centrul Bucureștiului, la aproximativ două minute distanță de o stație de metrou și de zona Ștefan cel Mare – Calea Moșilor. Această clădire se află într-o locație excelentă pe o stradă liniștită, cu acces rapid la facilități precum zone comerciale, creșe și școli.

Proiectul Obor Garden iese în evidență prin designul unic, cu un număr redus de etaje care îl diferențiază de celelalte clădiri prezente în zonă. Totul pentru mai multă intimitate și liniște.

Credem că în București este încă spațiu suficient și cerere pentru locuințe de calitate moderne, cu design superior. În acest context, proiectele Ospinas contribuie la progresul pieței prin imobile tip boutique cu regim redus de înălțime.

AXXIS 1458 × 180 px 2 slidere - AXXIS Nova Resort & SPA

Leave a Reply